Google случайно изпрати четвърт милион долара на блогър и експерт

...
Google случайно изпрати четвърт милион долара на блогър и експерт
Коментари Харесай

Google се обърка и без да иска изпрати на блогър 250 000 долара

Google инцидентно изпрати четвърт милион $ на блогър и специалист по сигурността, който споделя, че е чакал съвсем месец, с цел да получи отговор от компанията.

Сам Къри написа в обществената мрежа Туитър, че софтуерният колос му е трансферирал „ инцидентно “ $249 999. „ Няма проблем, в случай че не го желаете назад “, написа Къри в туита, добавяйки, че са минали повече от три седмици, откогато е получил парите, представен от Business Insider.

Къри загатва още, че не е похарчил парите и ги е запазил, защото компанията ще си ги изиска.

Експертът по сигурността, работи точно в региона, в която се търсят недостатъци в софтуера на фирмите. Той намира бъгове в системите и работи за огромни организации, в това число и Гугъл, споделя той пред NPR news. Експертът обаче не вижда връзка сред работата си за Гугъл и прехвърлянето.

" Нашият екип е направил заплащане по неверна сметка вследствие на човешка неточност. Оценяваме, че това беше обявено бързо и работим по премахване на грешката ", сподели представител на Гугъл пред NPR в изказване.

Подобен случай беше обявен предишния месец, когато Crypto.com инцидентно трансферира над 10 милиона $ на жена вместо сума от 100 $. На компанията обаче са били нужни седем месеца, с цел да забележи грешката, като до този миг тя е похарчила или трансферирала огромни суми в свои близки.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР