Google скоро ще пусне нова функция за Play Store, която

...
Google скоро ще пусне нова функция за Play Store, която
Коментари Харесай

Play Store въвежда функцията автоматично архивиране, за да спести място за съхранение

Гугъл скоро ще пусне нова функционалност за Play Store, която се разреши на потребителите да имат повече място за инсталиране на приложения на своите смарт телефони.

Функцията „ автоматизирано архивиране “, върху която Гугъл работи от известно време, автоматизирано ще изтрие ненужните данни от приложения, които не са били употребявани за забележителен интервал от време – това сигурно ще докара до повече място за предпазване. Тази функционалност ще бъде потребна за доста консуматори, изключително за тези, които конфигурират голям брой приложения на устройствата си, само че не ги употребяват.

Когато паметта на смарт телефона е цялостна, единственият метод да се освободите от място е посредством заличаване на приложения или други данни и файлове. Въпреки това, с въвеждането на функционалността за автоматизирано архивиране, потребителите могат да се възползват доста от всичко това.

Според 9to5Google, тази функционалност разрешава по-голямата част от кода и ресурсите на приложението да бъдат изтрити, като по този метод икономисват място и по-късно автоматизирано ще се изтеглят отначало от Play Store, когато е належащо. Съобщава се, че тази функционалност може да понижи размера на приложението с съвсем 60%, без да го отстранява изцяло от телефона. Освен това, всички персонални данни и настройки се резервират непокътнати, а иконата на приложението ще продължи да се вижда.

За да употребявате приложението, откакто е било автоматизирано архивирано, просто докоснете иконата на приложението и нужните файлове ще бъдат изтеглени – това ви разрешава да употребявате приложението без данните ви да бъдат изтрити.

Важно е да се означи обаче, че не всяко приложение дава отговор на изискванията за автоматизирано архивиране. Само приложения, чиито разработчици употребяват формата App Bundle, който подсигурява, че единствено нужните запаси се изтеглят на телефона при инсталиране на приложение, ще могат да се възползват от тази функционалност.

Освен това, с цел да направи този развой още по-приятен, функционалността ще избере неизползвани приложения за Android, които би трябвало да бъдат архивирани. Докато инсталирате нови приложения, ще видите изскачащ прозорец с молба да активирате опцията. След това Play Store неотложно ще понижи броя на непотребните приложения, с цел да освободи място за това, което желаете да инсталирате.

Всичко това икономисва доста време и старания на потребителите, като отстранява нуждата от ръчно избиране на приложения за архивиране. Това сигурно води до доста по-добро и елементарно потребителско преживяване. Очакваме с неспокойствие да разберем какво е мнението на потребителите – дали към този момент са се възползвали от новата функционалност, удовлетворени ли са и дали в действителност сходни функционалности икономисват време и старания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР