Google ще забрани на Gemini да отговаря за политически избори

...
Google ще забрани на Gemini да отговаря за политически избори
Коментари Харесай

Разследване: Google се е намесил в полза на демократите 41 пъти за последното десетилетие

Гугъл ще забрани на Gemini да дава отговор за политически избори в другите страни. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в изявление за " Фокус ".

Тя цитира следствие на американска медия, съгласно което Гугъл се е намесил непосредствено 41 пъти за последното десетилетие в интерес на демократите. Но занапред следва тази информация да се потвърди или опровергае. " Ако това е по този начин, те работят превантивно и стартират сами да се контролират “, разяснява доцент Тодорова. 

Тя разяснява и новината, че индийският министър председател Нарендра Моди е избран от Gemini като фашист и деспот поради някои свои хрумвания и решения. " Не мисля, че е предумишлено, тъй като отговорът доста зависи от дизайна на запитването прочита. Индийското държавно управление реагира мълниеносно и ще гласоподава разпоредба, която гласи, че всяка компания в Индия, която желае да пусне някакъв вид изкуствен интелект, би трябвало да го съгласува с държавното управление. Звучи рестриктивно и властническо, само че въпреки това, в случай че за институциите е мъчно да изработят регулации в скоростта, която да обслужва развиването на технологиите, може би това е методът, до момента в който се откри механизъм “, разяснява доцент Тодорова.


Според нея всички софтуерни компании, основатели на огромни езикови модели, ще наложат сходни ограничавания. " Най-вероятно те ще забранят краткотрайно изкуствения разсъдък да дава отговор за политическите въпроси в съответната страна, с цел да не бъдат упреквани по-късно, че надали не той е предрешил резултатите от изборите “, разясни доцент Тодорова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР