Google ще въведе нова политика по отношение на блокчейн-съдържанието за

...
Google ще въведе нова политика по отношение на блокчейн-съдържанието за
Коментари Харесай

Google ще зададе правила за базираните на блокчейн приложения в Google Play Store

Гугъл ще вкара нова политика във връзка с блокчейн-съдържанието за Android-приложения в Гугъл Play Store. Новата политика, която ще влезе в действие на 7 декември тази година, обгръща криптовалутните тържища и софтуерните портфейли.

В сходство с новата политика на Гугъл ще бъдат открити следните правила за токенизирани цифрови активи, предпазени благодарение на блокчейн:

крипто-борсите и софтуерните портфейли би трябвало да дават отговор на използваните закони в районите, към които са ориентирани, а закупуването, съхранението или обменът на криптовалути би трябвало да се прави посредством сертифицирани услуги в контролирани юрисдикции. Гугъл декларира, че може да изиска от разработчиците спомагателна информация, с цел да ревизира сходството им с разпоредбите или разпоредбите; всички приложения, които продават или разрешават на потребителите да печелят токенизирани цифрови активи, ще би трябвало да потвърдят, че го вършат. В тази връзка разработчиците не могат да популяризират евентуалните доходи от игри или търговски дейности; всички приложения за хазартни игри, които интегрират цифрови активи, като NFT, ще би трябвало да преминат през специфичен развой на обзор на приложенията от страна на Гугъл. Приложенията, които не дават отговор на условията на Гугъл, не могат да одобряват пари в подмяна на „ късмет за приемане на NFT с незнайна стойност “ и NFT не могат да се употребяват в залагания при опитате за облага на действителни парични награди.

Новата политика включва и възбрана за рандеман на криптовалута от устройства, само че тази възбрана към този момент съществуваше, просто беше преместена от раздела за финансови услуги в разпоредбите на Гугъл.

Тази актуализация на разпоредбите, фокусирана върху блокчейн, е единствено част от допълненията към разпоредбите на Гугъл Play. Например, всички приложения, които оферират финансови функционалности, би трябвало да дават формуляр, деклариращ финансовите функционалности. Освен това Гугъл актуализира разпоредбите за „ лъжливо държание “, които изискват функционалността на приложението да е задоволително ясна за потребителите и разработчиците и не би трябвало да включват скрити, неактивни или недокументирани функционалности, в приложението.

Като цяло, новата политика на Гугъл по отношение на блокчейн-съдържанието в Android-приложенията отразява уговорката на компанията за по-прозрачно и отговорно потребление на блокчейн-технологията. Тя освен подсигурява спазването на законите на другите райони, само че дефинира и ясни граници за потреблението на токенизираните цифрови активи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР