Google ще инвестира 10 милиарда долара в Индия през следващите

...
Google ще инвестира 10 милиарда долара в Индия през следващите
Коментари Харесай

Google ще инвестира 10 млрд. долара в Индия

Google ще влага 10 милиарда $ в Индия през идващите пет до седем години, до момента в който се бори с съперници като Фейсбук и Amazon на големия пазар от 1,3 милиарда консуматори.
Изпълнителният шеф Сундар Пичай сподели във виртуално събитие на Гугъл в Индия, че неговият фонд ще помогне за „ ускорение на цифровата стопанска система на Индия “ и ще включва вложение в локални компании и инфраструктура в области като цифрови заплащания, обучение и опазване на здравето.
" Няма подозрение, че през днешния ден сме изправени пред сложен миг в Индия и по света. Двойните провокации пред здравето и стопанската система ни принудиха да преосмислим по какъв начин работим и по какъв начин живеем ", сподели Пичай.
„ Но моментите на предизвикателство могат да доведат до невероятни моменти на нововъведения “, сподели роденият в Индия Пичай.
Чуждестранните компании изразходват десетки милиарди долари в Индия през последните години, до момента в който се борят за част от разрастващата се цифрова стопанска система на азиатския колос.
Това включва единствено тази година към 16 милиарда $ вложения от Фейсбук, Intel и други в дялове в звеното за цифрови услуги Jio, следено от най-богатия човек в Азия Мукеш Амбани.
Пичай осведоми премиера Нарендра Моди за проектите си, само че държавното изказване подсказва, че Моди също по този начин показва опасения по отношение на сигурността на данните и поверителността.
Моди " сподели, че софтуерните компании би трябвало да положат старания за превъзмогване на недостига на доверие ", се споделя в изказването.
По-рано този месец индийското държавно управление забрани 59 китайски приложения за мобилни телефони, в това число извънредно известното TikTok, заради терзанията, че компаниите предават потребителски данни на китайското държавно управление.
Този ход стана на фона на фрапантно утежняване на връзките с Китай след конфликт на хималайската граница на 15 юни, при който починаха 20 индийски бойци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР