Google се стреми да направи паролите остарели, като подкани потребителите

...
Google се стреми да направи паролите остарели, като подкани потребителите
Коментари Харесай

Google търси да премахне паролите, като направи „passkeys“ опцията по подразбиране

Гугъл се стреми да направи паролите остарели, като подкани потребителите да основават пароли за отключване на сметки и устройства с пръстов отпечатък, сканиране на разположение или ПИН номер.

Гугъл сподели във вторник, че паролите са по-лесни за запомняне, по-бързи за потребление и оферират повече сигурност. Компанията разкри поддръжка за пароли през май, само че разгласи в обява в блог, че технологията към този момент ще се трансформира в главната алтернатива по време на основаване на ключова дума.

„ Ще продължим да насърчаваме промишлеността да се ориентира към ключовете за достъп – трансформирайки паролите в необичайност и в последна сметка остарели “, написа Гугъл.

Гугъл ще продължи да поддържа обичайните пароли и потребителите могат изцяло да заобикалят паролите, като деактивират опцията за „ пропускане на паролата, когато е допустимо “ в акаунта си.

Ключовете за достъп към този момент се употребяват като различни пароли за приложения, в това число YouTube, Търсене, Карти, Uber и eBay. WhatsApp също прибавя благоприятни условия, съгласно блога.

FIDO Alliance, консорциум за сигурност, който включва доста софтуерни компании като членове, създаде преди този момент стандарти за пароли. Microsoft, Apple и Гугъл от този момент работят, с цел да трансфорат паролите в действителност.

Apple пусна своята алтернатива за ключова дума с стартирането на iOS 16, което разрешава на хората да употребяват технологията в разнообразни приложения, в това число Apple Wallet, а поддръжката на ключова дума беше въведена за първи път на устройства с Chrome и Android през октомври 2022 година

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР