Google се съгласи да плати 700 милиона щатски долара и

...
Google се съгласи да плати 700 милиона щатски долара и
Коментари Харесай

Google плаща 630 млн. долара на потребители

Google се съгласи да заплати 700 милиона щатски $ и да разреши по-голяма конкуренция в своя магазин за приложения Play, според изискванията на антитръстовото съглашение с американските щати и консуматори, оповестено във федерален съд в Сан Франциско.
Прочетете още
Технологичният колос ще заплати 630 милиона щатски $ във фонд за съглашения за консуматори и 70 милиона щатски $ във фонд, който ще се употребява от щатите, съгласно съглашението, което към момента изисква дефинитивно утвърждение от арбитър.

Споразумението гласи, че отговарящите на изискванията консуматори ще получат най-малко 2 $ и може да получат спомагателни заплащания въз основа на разноските си в Гугъл Play сред 16 август 2016 година и 30 септември 2023 година Всичките 50 щата, окръг Колумбия, Пуерто Рико и Вирджинските острови се причислиха към съглашението.

Компанията беше упрекната в надценки за потребителите посредством противозаконни ограничавания върху разпространяването на приложения на устройства с Android и ненужни такси за транзакции в приложението.

Водещият просител Юта и други щати оповестиха съглашението през септември, само че изискванията бяха непокътнати в загадка преди обвързвания развой на Гугъл с производителя на Fortnite Epic Games. Федерално жури в Калифорния предходната седмица се съгласи с Epic, че елементи от бизнеса с приложения на Гугъл не подхождат на лоялната конкуренция.

Уилсън Уайт, вицепрезидент на Гугъл по държавни въпроси и социална политика, в изказване сподели, че съглашението „ се основава на избора и гъвкавостта на Android, поддържа мощна отбрана на сигурността и резервира способността на Гугъл да се конкурира с други производители на (операционни системи) и да влага в Android екосистема за консуматори и разработчици. “

Като част от съглашението Гугъл разгласи, че ще опрости опцията на потребителите да изтеглят приложения непосредствено от разработчиците. Адвокатите на щатите споделиха, че „ нито един различен антитръстов орган в Съединени американски щати към момента не е съумял да обезпечи компенсации от подобен мащаб от Гугъл “ или друга огромна цифрова платформа.

Epic заведе дело за правосъдно предписание, само че не и за парични вреди, и през идната година се чака компанията да направи лично предложение до съдията, който преглежда делата, американския областен арбитър Джеймс Донато, по отношение на евентуални промени в магазина Гугъл Play.

В изказване ръководителят на публичната политика на Epic Кори Райт сподели, че съглашението на щатите „ не визира същината на противозаконното и антиконкурентно държание на Гугъл “. Райт акцентира, че Epic ще упорства на идната фаза „ да отвори в действителност екосистемата на Android “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР