Google се ангажира да инвестира значителна сума в размер до

...
Google се ангажира да инвестира значителна сума в размер до
Коментари Харесай

Google инжектира $2 милиарда в конкурент на OpenAI

Гугъл се ангажира да влага забележителна сума в размер до $2 милиарда в Anthropic, AI компания, както удостовери представител на стартъпа в петък.

Първоначалната инвестиция, направена от компанията, възлиза на $500 милиона, като е контрактувано да се инжектират още $15 милиарда последователно с течение на времето, разкри представителят.

Този ход акцентира непрекъснатата ангажираност на Гугъл да ускори конкуренцията си с Microsoft, забележителен покровител на OpenAI, основател на ChatGPT. Това повишаване на напъните на огромните софтуерни колоси има за цел безпроблемно да интегрират изкуствения разсъдък в другите си приложения.

Миналия месец Amazon.com също разгласи желанието си да влага забележителна сума до $4 милиарда в Anthropic, като стратегически се нарежда против разрастващите се облачни съперници в AI сферата.

В неотдавнашния си тримесечен доклад, показан пред Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, Amazon разкри инвестиция в конвертируема облигация от Anthropic на стойност $1.25 милиарда с алтернатива за конвертирането ѝ в личен капитал. Освен това разрешението им да влагат до $2.75 милиарда във втора облигация изтича през първото тримесечие на 2024 година

Този растеж на вложенията е сигнал за непрекъснатите стратегически маневри на облачните компании, които се стремят да открият постоянни връзки с новаторски стартъпи в региона на изкуствения разсъдък, които радикално трансформират образа на своята промишленост.

Anthropic, съоснована от някогашните изпълнителни шефове на OpenAI, братята и сестрите Дарио и Даниела Амодей, уверено се стреми да си обезпечи нужните запаси и поддръжка от добре финансирани спонсори, позиционирайки се освен като съперник на OpenAI, само че и като водач в динамичния софтуерен бранш.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР