Google съобщи, че е разрешила приложението Truth Social на Доналд

...
Google съобщи, че е разрешила приложението Truth Social на Доналд
Коментари Харесай

Google разреши приложението на Доналд Тръмп Truth Social в Play Store

Google заяви, че е разрешила приложението Truth Social на Доналд Тръмп в своя Play Store за устройства с Android, откакто е получила уверения, че то ще дава отговор на стандартите на платформата за модериране на нездравословно наличие.

Приложението, което Тръмп започва, откакто му беше неразрешено да употребява Twitter поради протеста в Капитолия през 2021 година, не беше позволено до магазина на Гугъл поради неналичието на принадлежности за модериране, в това число за закани с принуждение.

Гугъл съобщи, че от този момент Truth Social е било обновено, с цел да дава отговор на нейните политики за възбрана на нездравословни изявления и е вградило ефикасни системи за докладване и унищожаване на нежелано наличие, както и за блокиране на извършители.

" Приложенията могат да се популяризират в Гугъл Play, при изискване че дават отговор на нашите рекомендации за разработчици, в това число на условието за дейно модериране на генерираното от потребителите наличие и унищожаване на неприемливи изявления, като да вземем за пример такива, които подтикват към принуждение ", съобщи представител на Гугъл в отговор на питане на AFP.

Разработчиците могат да дават приложения за Android на други места в интернет, само че Play Store е главният източник на наличие за потребителите.

Приложението Truth Social за устройства с Android е налично на уеб страницата на обществената мрежа и на други места, където може да не се ползват разпоредбите на Гугъл за модериране на наличието, съгласно софтуерния исполин, благосъстоятелност на Alphabet.

Версия на Truth Social, пригодена за мобилни устройства на Apple, е налична в App Store, който също ползва правила за модериране на наличието.

През август Гугъл съобщи, че е уведомила Truth Social, че приложението ѝ нарушава разпоредбите на Play и изисква " ефикасни системи за модериране на генерираното от потребителите наличие ", с цел да бъде предлагано в платформата.

Тогава онлайн колосът съобщи, че приложението на Тръмп е нарушило разпоредбите, забраняващи наличие, което подбужда към физически закани и принуждение, само че работи по отстраняването на тези проблеми.

Truth Social беше замислено като отговор на Тръмп на Twitter - от който той беше изхвърлен през януари 2021 година, дни откакто навалица от негови поддръжници, отказващи да одобряват изборното му проваляне от Джо Байдън, нахлу в Капитолия на Съединени американски щати.

Милиардерът Елон Мъск, който подписа договорка за 44 милиарда $ за закупуване на Twitter, съобщи, че евентуално ще разреши на някогашния водач на Съединени американски щати да се върне в платформата. След като се опита да се отдръпна, в този момент Мъск съобщи, че проблематичната договорка още веднъж е в ход и може да завърши до края на този месец. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Сан Франциско / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР