Google са премахнали от официалния магазин на Android зловредна програма

...
Google са премахнали от официалния магазин на Android зловредна програма
Коментари Харесай

Google премахна от Play Store зловредна програма с над 100 000 сваляния

Google са премахнали от формалния магазин на Android зловредна стратегия с над 100 000 сваляния, предава ZDNet, цитирайки отчет а френската компания за мобилна сигурност Pradeo, които са и уведомили Гугъл за приложението.

Facestealer, както е името на зловредната апликация, краде записи за регистриране във Фейсбук, след което ги изпраща към сървърите на основателите му. Зловредната стратегия е била прикрита, като приложение за видеоредактиране с името Craftsart Cartoon Photo Tools. Самата стратегия има функционалностите на видеоредактор, само че идва с няколко реда код, които задействат зловредната му интензивност.

Още щом бива стартирана приложението, пред притежателя на устройството се появява страница, на която му се желаят да се впише във Фейсбук акаунта си. Той не може да употребява приложението, в случай че не даде данните си, а когато го направи, те биват автоматизирано изпращани към сървър, следен от хакерите. Той е регистриран в Русия и е прочут с регистрацията на други зловредни стратегии, появили се в Гугъл Play в последните години.

Това, което може да разсъни съмнението на искащите да смъкват Craftsart Cartoon Photo Tools са мненията в страницата му в магазина на Android, които, както показват Pradeo, са негативни и показват, че евентуално е машинация.

Новината за Facestealer идва на фона на появяването на доста по-сложна и рискова зловредна стратегия, открита от откриватели по сигурността – Escobar – за което ви по-рано този месец.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР