Google решиха да открехнат завесата на прекрасния нов свят, който

...
Google решиха да открехнат завесата на прекрасния нов свят, който
Коментари Харесай

Google ограничава търсенията, свързани с изборите в Gemini за САЩ и Индия

Гугъл взеха решение да полуотворен завесата на прелестния нов свят, който ни чака с стопанин изкуствения разсъдък. От компанията оповестиха, че са внесли промени в логаритмите на Gemini. Те засягат търсенията, които се вършат по отношение на изборите и са ориентирани към потребителите в Индия и Съединени американски щати.

Както знаете, през актуалната година ще се проведат избори в над 76 страни по целия свят. Над четири милиарда души ще тръгнат към изборните урни, с цел да упражнят конституционните си права. Те идват на фона на един пост-пандемичен свят, обтегнати до край геополитически търкания, войни и световна икономическа застоялост. Но също по този начин и редом с възхода на машинните логаритми, навлизащи от ден на ден в живота ни и все по-мрачното въздействие на технологическите колоси.

„ Като защитна мярка по една толкоз сензитивна тематика, ние започнахме да постановяваме ограничавания във връзка с отговорите на Gemini по отношение на запитванията, свързани с електоралните избори. Ние одобряваме с съществено и с отговорност ролята си да предоставяме висококачествена информация за този вид търсения. В тази връзка ние продължаваме непрекъснато да подобряваме отбраните си “, пишат Гугъл в блога си.

Припомняме, че Gemini е името на главния чатбот на Гугъл, прочут преди като Bard. Той е надалеч по-усъвършенствана негова версия, способна да генерира текст и изображения. Наскоро Gemini взе участие в расистки скандал след отхвърли му да генерира изображения на бели хора и представяше исторически операции. От Гугъл се извиниха за серията от неточности и дадоха обещание да създадат съответните корекции, с цел да не се повтори случая. А в този момент чатботът ще е страж на демокрацията. Вероятно нищо не може да се обърка, нали?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР