Google решиха да навлязат в съвсем нова територия – сървърния

...
Google решиха да навлязат в съвсем нова територия – сървърния
Коментари Харесай

Google анонсира появата на Agones

Google взеха решение да навлязат в напълно нова територия – сървърния хостинг на мултиплейърни игри с представянето на открития план Agones, основаващ се на платформата за оркестровка на контейнери Kubernetes. От Гугъл разкриха и името на своя огромен сътрудник – колосът в гейминга Ubisoft.

Kubernetes е план с открит код, създаден в началото от Гугъл, който оказва помощ за ръководството на контейнери, които на собствен ред разрешава безпроблемното стартиране на приложения в неизменен тип в разнообразни компютърни среди.

От Гугъл са уверени, че Agones ще е потребен на видеоигровата промишленост, защото на множеството игрови дизайнери им се постанова да пишат личен програмен продукт, с цел да ръководят гейм сървърите. Това от своя страна е мъчно и лишава доста време, а също така е скъпо, написа Марк Мандел от компанията. Той изяснява, че гейм сървърите имат комплициран дизайн и изискват наличието на сървърен управител, който да реализира връзка с услуга, предоставяща мачмейкинг услуги, с цел да групира играещите с съперници, притежаващи сходни равнища на умения, с цел да се реализира баланс в съревнованието. „ Този вид сървъри се нуждаят също по този начин и от директна връзка към IP адреса на сървъра, поддържащ играта и врата му, а не разчита единствено на услуги, разтоварващи натоварването. Тези бързи игри са извънредно чувствителни във връзка с забавянето, към което упоменатите услуги за баланс единствено прибавят още натоварване. Освен това, защото всички играещи, свързали се към един сървър споделят симулацията на играта в паметта едновременно, то е в действителност по-лесно да се свържат към една и съща машина “, изяснява Мандел.

Agones отстранява огромна част от сложността на този развой, защото предлага Kubernetes с вградената опция за основаване, ръководство и баланс на процесите на профилираните гейм сървъри непосредствено в клъстърите на Kubernetes. Разработчиците могат да употребяват познатите им принадлежности и апликационно-програмни интерфейси, с цел да създадат това, като в това време могат да употребяват и API съставния елемент на Kubernetes, с цел да свързват матчмейкинг услугата непосредствено с Agones. Проектът е в много ранна фаза на разработка, само че може да го разгледате в детайли от страницата му в GitHub.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР