Google разработва ново приложение за търсене за Android, предназначено за

...
Google разработва ново приложение за търсене за Android, предназначено за
Коментари Харесай

Google се връща в Китай, но с орязана търсачка




Гугъл създава ново приложение за търсене за Android, предопределено за Китай, което ще може лимитира резултатите, определяни от китайското държавно управление като „ несъответствуващи “.

Проектът Dragonfly ще съчетава цензуриращите правила на Китай с технологията на компанията и автоматизирано ще отстранява от резултатите от търсенето уеб страници, блокирани от държавното управление. Според Intercept, някои така наречен „ чувствителни поръчки “ може да не демонстрират резултати въобще.

Приложението се създава към този момент повече от 1 година, като първичната версия към този момент е била демонстрирана пред китайските управляващи. Пускането на готовата версия се чака в идващите 6 до 9 месеца, зависи по кое време утвърдена от държавното управление.

В изказване пред Bloomberg Гугъл отхвърли да разяснява бъдещите си проекти.

Приложението би било съществено „ леке “ върху софтуерния колос, откакто компанията се изтегли от Китай през 2010 година, цитирайки точно налагането на цензура.

Липсата на наличие в Китай е огромен пропуск в обсега на компанията, изключително като се има поради, че съгласно данните на Kantar Worldpanel ComTech, операционната система Android се употребява в над 80% от смарт телефоните в края на юни т.г.

През декември 2017 година регулаторите в Китай обявиха, че Гугъл ще може да се върне в страната, единствено в случай че дава отговор на китайски закони и регулации.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР