Google пусна втори предварителен преглед на Android 15 за разработчици.

...
Google пусна втори предварителен преглед на Android 15 за разработчици.
Коментари Харесай

Гугъл обяви важна промяна за всички телефони с Андроид

Google пусна втори прелиминарен обзор на Android 15 за разработчици. Тази актуализация на системата усъвършенства живота на батерията, уголемява сателитната функционалност, усилва продуктивността на приложенията, покачва поверителността и сигурността и предлага повече AI преживявания, съобщи.

Едно от значимите усъвършенствания, които Гугъл направи в Android, е разширение на сателитната поддръжка, излиза наяве от публикация в блога на разработчиците. В следващата актуализация приложенията към този момент могат да откриват по кое време обещано устройство е обвързвано към спътник и да осведомят потребителя, в случай че няма връзка.

Android 15 разрешава на приложенията за SMS и MMS, както и на авансово заредените RCS приложения, да употребяват сателитна съгласуваност за изпращане и приемане на известия. Тази функционалност ще помогне на хората да останат свързани в зони на бедствия или отдалечени региони.

Друга смяна в Android е обвързвана с NFC преживяването. Android 15 може да значи завършек на забавянията или многократните докосвания в процеса на заплащане, което би трябвало да усъвършенства преживяването с безжичната технология.

През последните години доста OEM производители на Android започнаха да опитват с разнообразни форм фактори. С Android 15 Гугъл прибавя поддръжка на „ покривен екран ”, който разрешава на разработчиците да демонстрират своите приложения на дребните външни екрани на сгъваемите устройства.

Гугъл счита, че тези покривни екрани са прекомерно дребни, с цел да започват приложение, само че ще разреши на разработчиците да ги употребяват, с цел да демонстрират информация за приложението. Може да се чака, че с течение на времето повече приложения ще поддържат покривни екрани.

Гугъл дефинира и времевата линия за стартиране на Android 15. Февруари и март са отдадени на предварителни прегледи за разработчици (Developer Previews), от април до юли ще излизат бета версии, а платформата ще стане постоянна от юни до стартиране на финалната версия. В интервала на непоклатимост не се плануват огромни големи промени в системата, което е идеалният миг разработчиците да се уверят, че приложенията им работят добре.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР