Google пусна Android 15 Developer Preview 1 – първата бета

...
Google пусна Android 15 Developer Preview 1 – първата бета
Коментари Харесай

Излезе първата предварителна версия на Android 15 – ето всичко ново

Гугъл пусна Android 15 Developer Preview 1 – първата бета версия на новата си софтуерна платформа за мобилни устройства. Това се случва в миг, когато Гугъл заздравява работните си връзки с врага си Samsung.

Фокусът тук е хармонията в връзката сред хардуера и софтуера. Това е изключително разумно, в случай че задачата на Android 15 ще е да се конкурира с Apple. Последната е обичайно известна с елегантната интеграция сред хардуера и софтуера си.

Както споменахме към този момент, като цяло Android 15 би трябвало да направи процеса на взаимоотношение с устройствата с Android по-удобен. Освен това, тази предварителна версия включва и доста други усъвършенствания, за които можете да разбере по-надолу.

Много от нововъведенията в Android 15 са ориентирани към разработчиците, които употребяват софтуерната платформа в своите устройства. Потребителите обаче също ще се радват на някои промени. Например в менюто с настройки „ Звук и трептения “ е добавена опцията „ Вибрация на клавиатурата “, която ви разрешава да деактивирате или активирате вибрационната реакция при работа с виртуалната клавиатура. Разработчиците са добавили и функционалността „ Reduce notification volume “, която ще ви разреши да контролирате силата на звука на известията от разнообразни приложения. Освен това има нови варианти за взаимоотношение със софтуерната платформа на устройства със сгъваем екран.

Някои от актуализациите засягат рамката за динамична продуктивност на Android, която оказва помощ за ръководството на взаимоотношението на енергоемките приложения с енергийната система на устройството. Разработчиците са създали редица усъвършенствания, с цел да усъвършенстват потреблението на ресурсите на устройството, нужни за стабилната работа на приложенията. Както и да подобрят енергийната успеваемост на процеса на поддръжка на работата на приложения с дълги фонови процеси.

Както нормално, разработчиците са създали усъвършенствания и във връзка с поверителността и сигурността, в това число отбрана против навлизане на злотворен програмен продукт във файловете на приложенията.

Android 15 разполага и с най-новата версия на Privacy Sandbox, която оказва помощ да се откриват модели на потребление на целенасочена реклама от приложенията, като по някакъв метод усъвършенства поверителността на данните.

Разработчиците не престават да усъвършенстват опциите на камерата в приложенията на трети страни. Преглеждането на изображения при слаба светлина също по този начин ще бъде по-удобно, защото фотосите ще бъдат по-ярки. Разработчиците ще имат достъп и до ръководството на светкавицата, с цел да контролират нейната активност.

Имайте поради, че Android 15 Developer Preview 1 е предназначенa основно за разработчици и може да действа несигурно. Първата бета версия на софтуерната платформа, ориентирана към потребителите ще се появи напролет на тази година. Работата по нея ще завърши до края на лятото, а стабилната версия на Android 15 евентуално ще се появи за необятен кръг консуматори по-близо до есента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР