Google продължава своя ход към създаване на бъдеще, в което

...
Google продължава своя ход към създаване на бъдеще, в което
Коментари Харесай

Как Гугъл“ ще замени паролите ни в интернет

Google продължава своя ход към основаване на бъдеще, в което хората няма да се нуждаят от ключова дума за несъмнено влизане в сметки.

В обява от вторник, 10 октомври, компанията разгласи, че паролите към този момент ще са просто алтернатива по дифолт за персонални сметки в Гугъл, като концепцията е те да бъдат сменени от специфични ключове за достъп.

Ключовете за достъп, които Гугъл стартира да употребява през май, са по-безопасна и по-бърза опция на паролите

и отстраняват казуса с помненето на доста разнообразни пароли.

Ключовете за достъп са по-сигурни, тъй като отстраняват опцията паролата ни да бъде открадната, както посредством хакване, по този начин и посредством инцидентно шерване, споделя Гугъл.

Ключовете за достъп работят с лицево различаване, сканиране на пръстови отпечатъци или ПИН номер, което прави фишинг офанзивите неефективни.

Дори в случай че загубим устройството си, някой ще се нуждае от нашата биометрична информация или ПИН номер, с цел да влезе в профила ни.

Тези отбрани употребяват форма на криптография, която може да удостовери, че устройството има ключова дума, а паролата може да бъде налична единствено посредством биометричната информация или ПИН номера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР