Google напредва с план за изтриване на неактивни акаунти

...
Google продължава плана си за изтриване на акаунти, които са
Коментари Харесай

Google продължава плана си за изтриване на акаунти, които са били неактивни поне две години.

Акаунтите няма да бъдат изтрити до 1 декември, но Google (GOOG) ще започне да изпраща предупреждения на засегнатите потребители. Компанията ще изпрати множество предупредителни известия до засегнатия Google (GOOG) акаунти (и за архивиране на имейли, ако потребителят е предоставил такъв), и потребителите ще имат осеммесечен прозорец преди изтриване.

Компанията обяви новата политика още през май, заявявайки, че е предназначена да предотврати рискове за сигурността: Вътрешни констатации показват, че по-старите акаунти са по-склонни да разчитат на рециклирани пароли и по-малко вероятно да използват актуални мерки за сигурност като проверка в две стъпки, което ги прави много по-уязвими към проблеми като фишинг, хакване и спам.

Първите акаунти, които ще бъдат отрязани, са тези, които са били създадени и след това никога не са били посещавани отново от потребителя, каза Google през май.

„Искаме да защитим вашата лична информация и да предотвратим всякакъв неоторизиран достъп до вашия акаунт, дори ако вече не използвате нашите услуги“, пише Google в актуализацията на политиката си в понеделник.

Има няколко изключения от правилата: акаунти с канали в YouTube, оставащи баланси по карти за подарък, такива, които са били използвани за закупуване на цифров артикул като книга или филм, и такива, които са публикували приложения, които са активни на платформа като магазина на Google Play, съобщи компанията в понеделник.

Решението за изтриване на акаунти отива една стъпка по-далеч от по-стара политика. През 2020 г. Google каза, че съдържанието на потребителите ще бъде изтрито от услуги, които са спрели да използват, но самите акаунти няма да бъдат изтрити.

За да запазите акаунта си, всичко, което трябва да направите, е да влезете, за да влезете във вашия акаунт в Google или която и да е услуга на Google поне веднъж на всеки две години и може би да прочетете имейл, да гледате видеоклип или да извършите едно търсене, наред с други дейности.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР