Google предупреди, че кибер измамници са създали фалшиви имитации на

...
Google предупреди, че кибер измамници са създали фалшиви имитации на
Коментари Харесай

Google предупреди за измамници ползващи логото на компанията

Google предизвести, че кибер измамници са основали подправени фалшификати на приложението Bard в Play Store. Целта на приложението, ползваща логата и визията на Гугъл била да краде персонални данни.
Прочетете още
" Днес подхващаме правни дейности против две групи измамници. Първата се опита да употребява публичния възторг за генеративния AI за разпространяване на злотворен програмен продукт. Втората въоръжи Закона за авторското право в цифровото хилядолетие (DMCA), с цел да навреди на своите бизнес съперници, като изпрати хиляди искрено лъжливи известия за авторски права ", споделят от Гугъл.

Всеки ден Gmail блокира над 100 милиона опита за фишинг, а Гугъл Play сканира над 100 милиарда приложения.

" Първото ни дело е ориентирано към незаконна група, която е подела доста хора по света. Измамниците сътвориха страници в обществените медии и пуснаха реклами, които насърчаваха хората да " изтеглят " Bard, нашият свободно наличен генериращ AI инструмент, който не е належащо да бъде изтеглен. Вместо това рекламите накараха хората да изтеглят злотворен програмен продукт, който компрометира техните сметки в обществените медии. От април сме подали към 300 поръчки за събаряне на наличие ", споделят от софтуерния колос.

" Вторият ни иск е ориентиран против измамници, създали десетки сметки в Google и са ги употребявали, с цел да подадат хиляди подправени искове за авторски права срещу своите съперници. Тези лъжливи изказвания доведоха до унищожаване на уеб страници на над 100 000 компании, което им коства милиони долари и хиляди часове изгубено време на чиновници ", разкриват от Гугъл.

Целта на компанията е потребителите постоянно да са оптимално предпазени, а наказванията против киберпрестъпниците оптимално сурови. По този метод Гугъл ще увеличи доверието в платформата си. Въпреки това от ИТ специалистите поучават потребителите да са по-внимателни в своята онлайн интензивност.

" В по-широк проект се надяваме, че тези старания пазят и резервират невижданата просвета на нововъведения в Съединените щати. Точно както измамниците с изкуствен интелект и измамниците с авторски права се надяват да останат под радара — ние имаме вяра, че подобаващите правни дейности и работата с държавни чиновници слагат измамниците непосредствено на прицела на правораздаването, насърчавайки по-безопасен интернет за всички ", заключват от Гугъл.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР