Google представи новия си телефон Pixel 5: създаден за икономическата

...
Google представи новия си телефон Pixel 5: създаден за икономическата
Коментари Харесай

Pixel 5: Телефонът на Google, създаден за криза

Google показа новия си телефон Pixel 5: основан " за икономическата рецесия ", по думите на шефа на подразделението, представен от BBC.

Pixel 5 губи някои от опциите, които предходният модел имаше, а също така идва с по-бавен процесор. За сметка на това обаче и цената му е по-ниска. Заедно с него компанията сподели и актуализирана версия на по-достъпния Pixel 4a, като и двата модела към този момент имат 5G.

PIxel 5 ще коства $699 и идва с 6 " екран и 128GB памет. Миналогодишният 4XL с 6,3 " екран струваше $999, до момента в който по-малкият флагман бе на цена $799. Pixel 4a с 6,2 " екран и 5G ще коства $499.

Как ще наподобява един телефон и какви функционалности ще има, са решения, които се вземат доста месеци преди началото на продажбите. Старшият вицепрезидент Рик Остерлох признава, че крайният тип на продукта е бил явен надалеч преди началото на пандемията. Но Гугъл са взели решение да предложат 5G модел на " по-достъпна цена ". " Последното нещо, от което светът се нуждае през днешния ден, е още един телефон за $1 000 ", споделя той. " Разбира се, никой не очакваше пандемията, само че в действителност смятахме, че светът евентуално се е запътил към рецесия ", добавя шефът.
 Снимка 498596
Източник:

Какво губи Pixel 5? В продължение на пет години Гугъл създава технология, която включва екрана, когато телефонът засече, че притежателят му наближава. Тя позволяваше и управлението му с жестове. Тази технология стана част от Pixel 4, само че не и от Pixel 5. Новият модел губи и опцията за отключване посредством лицето различаване. " Тези технологии ще се употребяват в бъдеще, само че в този момент са доста скъпи ", споделя Остерлох.

Pixel 5 ще употребява и процесора Snapdragon 765G, който е по-слаб от миналогодишния Snapragon 855. Остерлох обаче не счита, че потребителите ще могат да създадат разлика.

Разбира се, има и усъвършенствания. Моделът към този момент разполага с ултраширока камера, а RAM паметта се усилва до 8GB. Дисплеят на Pixel 5 се опреснява с 90Hz, а моделът е предпазен от вода и прахуляк и предлага безжично зареждане - макар че е с алуминиев тил. А батерията пораства до 4080 mAh.

Предходните модели не се продаваха публично в България, като не се чака и този да стъпи у нас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР