Google представи нова версия на своя патентован хардуерен ключ за

...
Google представи нова версия на своя патентован хардуерен ключ за
Коментари Харесай

Google пусна нова версия на своя хардуерен ключ за сигурност Titan с поддръжка на Passkeys

Гугъл показа нова версия на своя патентован хардуерен ключ за сигурност Titan, предопределен за отбрана на потребителски сметки. Новата версия се разграничава от предходните версии с това, че поддържа Passkeys (ключове за достъп) – нов стандарт, който иам за цел да размени ръчното въвеждане на пароли. Новата версия въпреки всичко резервира и поддръжката на общоприети пароли.

Клиентите могат да избират сред две версии на Titan: с USB Type-C или с USB Type-A. Независимо от определената версия, потребителят ще получи устройство, което поддържа спецификацията FIDO 2 за оторизация на сметки без ключова дума и може да съхранява повече от 250 неповторими ключа. Конструкцията включва NFC чип, който ще разреши Titan да се употребява за оторизация на сметки в съвместими смарт телефони.

При настройката на Titan потребителят ще бъде подканен да генерира ключ вместо ключова дума и да го запази в паметта на устройството. Освен това може да се сътвори ПИН код, който по-късно може да се употребява дружно с хардуерния ключ за засвидетелствуване на профила в Гугъл. Ключът Titan Key може да се употребява за отбрана на разнообразни поддържани сметки и може да работи и като инструмент за двуфакторно засвидетелствуване.

Новите версии на Titan Key сега са налични за закупуване от Гугъл Brand Store. Цената на USB Type-A версията на устройството е 30 $, до момента в който USB Type-C разновидността ще коства 35 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР