Google представи нова функция в операционната система Android, предназначена да

...
Google представи нова функция в операционната система Android, предназначена да
Коментари Харесай

Нова функция в Google Play икономисва до 60% от вградената памет на Android смартфоните

Гугъл показа нова функционалност в операционната система Android, предопределена да реши казуса с неналичието на вградена памет в мобилните устройства. Разработчиците настояват, че тя резервира жизненоважните, само че рядко употребявани приложения без загуба на данни, само че в същото време усилва свободното дисково пространство повече от веднъж и половина пъти.

Функцията за автоматизирано компресиране и архивиране отстранява приложенията единствено отчасти, като изтегля по-голямата част от функционалния им код от устройството, само че резервира данните за акаунта. Иконите на тези приложения остават на устройството, само че са маркирани с иконка на облак. Ако потребителят реши да се върне към приложението, би трябвало просто да кликне върху неговия директен път, с цел да го изтегли още веднъж (при изискване че към момента е налично в Гугъл Play).

Според формалния блог на интернет колоса при инсталиране на ново приложение в устройството автоматизирано ще се появи предложение за отчасти компресиране и архивиране на рядко потребления програмен продукт, в случай че в смарт телефона няма задоволително свободна памет. Очаква се нововъведението да спести до 60% от свободното място във вградената памет на Android устройствата.

Що се отнася до разработчиците, то единствено тези, които употребяват App Bundle за издание, ще получат поддръжката на тази функционалност за своите разработки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР