Google предприе оперативни мерки“, за да премахне някои от отговорите,

...
Google предприе оперативни мерки“, за да премахне някои от отговорите,
Коментари Харесай

Google премахна ръчно неточните отговори на AI от търсачката

Гугъл предприе „ оперативни ограничения “, с цел да отстрани някои от отговорите, препоръчани от функционалността AI ​​Reviews на търсачката. Това съобщи представителят на компанията Меган Фарнсуърт пред The ​​Verge.

„ AI ​​Reviews “ — това са генерираните от логаритъм резултати от търсенето, които Гугъл стартира необятно да ползва при започване на май 2024 година След известно време потребителите започнаха да разгласяват в обществените мрежи доста образци с неточни, занимателни или рискови отговори на изкуствения разсъдък.

Например, AI предлага прибавяне на лепило в пицата, с цел да не пада сиренето. В различен случай, той поучава при захапване от гърмяща змия да се сложи турникет върху жертвата, да се разреже раната и да се изсмуче отровата.

Компанията споделя, че функционалността AI ​​Reviews главно дава на потребителите „ висококачествена информация “.

„ Много от показаните случаи използваха необикновени поръчки, само че видяхме и образци, които бяха подправени или които не можахме да възпроизведем “ — сподели Фарнсуърт.

Преди да пусне новия интерфейс, Гугъл организира „ задълбочено тестване “ на функционалността, сподели тя.

Корпорацията обаче удостовери, че „ подхваща оперативни стъпки “, с цел да отстрани отговорите на AI от избрани поръчки, „ където е належащо в сходство с политиката за наличието на Гугъл “.

Компанията също по този начин отбелязва, че „ употребява тези образци за създаване на систематични усъвършенствания “. Компанията към този момент е почнала осъществяването на някои от тях, допълниха нейни представители.

По-рано медиите научиха, че Гугъл и Meta са предложили на холивудските студия „ десетки милиони долари “, с цел да лицензират тяхното наличие, което ще усъвършенства AI генераторите на видео на корпорациите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР