Google праща свой човек на среща на училищата в Пловдив

...
Google праща свой човек на среща на училищата в Пловдив
Коментари Харесай

Google праща свой човек в Пловдив

Google праща собствен човек на среща на учебните заведения в Пловдив - това е Анна Артемиева, която дава отговор за развиването на просветителните екосистеми на Гугъл в Европа, Близкия Изток и Африка. Тя ще е България по покана на Центъра за креативно образование - единствен сътрудник на Гугъл for education ( " Google " за образованието) в България. Поводът за визитата на Артемиева е първата по рода си Годишна среща на шефовете на българските учебни заведения в облака, която ще се състои в Пловдив на 31 август и 1 септември. 

Програмата на срещата е обогатена още от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов и представители на МОН. Община Пловдив е единствената община в България, която има стратегия за внедряване на облачни платформи във всички учебни заведения. Точният адрес на събитието е Дом на културата " Борис Христов ", ул. Гладстон " №15, Пловдив. 

В срещата вземат участие над 60 шефове на учебни заведения от цялата страна, въвели облачни технологии. Целта на форума е да предложи платформа за обмяна на опит и да сложи началото на общественост от учебни заведения, които трансформират българското обучение с въвеждането на софтуерни нововъведения.

Гугъл G suite е водеща в света облачна платформа. Предлага потребно наличие и приложения като виртуални експедиции (Google expeditions), електронна класна стая (Google classroom), е-поща (Gmail) и други. Към момента над 150 български учебни заведения я употребяват гратис.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР