Google подписа споразумение с Renault-Nissan-Mitsubishi - един от най-големите световни

...
Google подписа споразумение с Renault-Nissan-Mitsubishi - един от най-големите световни
Коментари Харесай

Google постигна важна сделка с най-големия автомобилен производител

Google подписа съглашение с Renault-Nissan-Mitsubishi - един от най-големите международни производители на коли, оповестява The Wall Street Journal. Автомобилите, създадени от алианса, скоро ще употребяват мобилната операционна система Android за своите инфотейнмънт системи. Сделката е огромен триумф за Гугъл, която се пробва да повтори триумфа си от света на мобилните телефони в колите от десетилетие.

Дебют Android ще направи през 2021 година, давайки на водачите по-добра интеграция с Гугъл Maps, гласовия помощник и доста други функционалности, които те към този момент имат на своите телефони. През 2017 година алиансът продаде 10,6 милиона автомобила, трансформирайки се в най-големият производител - даже пред групата Volkswagen.

Ходът идва на фона на общото предпочитание на фирмите да дадат контрола върху системите за развлечение и информация на софтуерните колоси, частично тъй като виждат в технологията опция за генериране на скъпа информация за потребителите, която може да се трансформира в нов източник на доходи.

Но автомобилната промишленост по този начин и не може да сътвори задоволително развита, постоянна и лесна за приложимост система. Скорошно проучване на JD Power показва като максимален проблем за потребителите на нови коли точно мултимедийните системи, които или постоянно стопират да работят без причина, или пък са прекомерно комплицирани.

Компаниите не оповестиха финансовите параметри на съглашението. От обявлението стана ясно, че информацията за потребителите ще бъде събирана от Гугъл.

Гугъл се пробва да начертае пътя си в автомобилната промишленост от 2005 година, когато Audi стана първият производител, който включи Гугъл Earth в своята навигационна система.

Наскоро Volvo Cars също оповестиха, че ще употребяват Android в идващите си модели. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР