Google подкрепя направи си сам ремонтите на смартфони в партньорство

...
Коментари Харесай

Падат ограниченията за ремонт на смартфони Pixel


Гугъл поддържа „ направи си самичък ” ремонтите на смарт телефони в партньорство с iFixit
(снимка: CC0 Public Domain)

Интернет колосът Гугъл подписа съглашение с iFixit, с помощта на което за потребителите ще стане по-лесно да ремонтират Pixel телефоните си независимо, по метода „ направи си самичък ” . iFixit ще продава истински елементи на Гугъл поотделно и в комплекти, започвайки по-късно тази година.

На пазара ще се оферират елементи за „ Pixel 2 до Pixel 6 Pro, както и за бъдещите модели Pixel, в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Австралия и страните от Европейски Съюз, където Pixel е разполагаем ”, заяви Arstechnica, базирайки се на Гугъл.
още по темата
iFixit е водещият уебсайт за консуматори, които желаят да намерят елементи и указания по какъв начин да поправят разнообразни електронни устройства. Скоро там ще се продават екрани и елементи за Pixel, акумулатори, камери и други детайли.

Сделката на Гугъл с iFixit идва след сходно съглашение със Samsung, която също възнамерява да предлага елементи за смарт телефони посредством уеб страницата за поправки. Партньорството на Samsung с iFixit стартира това лято и обгръща единствено няколко модела – S20, S21 и Tab S7+, само че корейската компания възнамерява да разшири програмата с течение на времето.

Apple също неотдавна възприе концепцията за даване на опция за на телефоните. Налице е наклонност, която доста консуматори чакаха и приветстват.

Според Гугъл, „ подобряването на е значим метод да помогнете за удължение на живота и полезността на вашия телефон ”. Може да се чака компанията да удължи живота на телефоните Pixel и с по-дълги периоди за актуализиране. В момента телефоните Pixel получават три години съществени актуализации на Android.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР