Google Podcasts от няколко месеца е поставен на предсмъртно легло

...
Google Podcasts от няколко месеца е поставен на предсмъртно легло
Коментари Харесай

Google ще закрие още един от продуктите си през април следващата година и това е важен сигнал

Гугъл Podcasts от няколко месеца е подложен на предсмъртно легло от Гугъл. Имаше известие за това през септември. Сега нова публикация от отдела за поддръжка разказва в детайли проектите на Гугъл да убие продукта, като прекъсването ще настъпи през април 2024 година

Гугъл Podcasts (2016–2024) е третият опит на Гугъл за приложение за подкастинг след поддържаните от Reader Гугъл Listen (2009–2012) и Гугъл Play Music Podcasts (2016–2020).

Продуктът се затваря в интерес на подкаст приложение № 4, YouTube Podcasts, което започва през 2022 година

Статията за поддръжка на Гугъл разказва по какъв начин можете да вземете абонаментите си със себе си. Ако желаете да преминете от Гугъл Podcasts към YouTube Podcasts, Гугъл прави това много елементарно с бутон с едно тракване на music.youtube.com/transfer_podcasts.

Ако желаете да напуснете екосистемата на Гугъл за нещо с по-малък късмет да бъде затворено след три до четири години, можете също да експортирате абонаментите си за Гугъл Podcast като OPML файл на podcasts.google.com/settings.

Гугъл споделя, че експортирането ще бъде налично до август 2024 година

С идното прекъсване на Гугъл Podcasts може да предположим, че YouTube Podcasts е подготвен, само че към момента е много сложна за потребление услуга. Мисля, че всички съществени функционалности на подкаста съществуват някъде, само че са заровени в няколко менюта. Например можете да отидете на youtube.com/podcasts, където ще видите целева страница с „ подкаст епизоди “, само че няма явен метод за прибавяне на подкасти към подкаст емисия, което е главната функционалност на подкаст приложение.

YouTube към момента дава приоритет единствено на елементарните бутони за абонамент в YouTube, което значи, че ще замърсите своя абонаментен канал за видео в YouTube с аудио наличие от вид подкаст.

Мислех, че първичното опрощение е, че доста хора към този момент слагат наличие в жанр подкаст в YouTube под формата на вести или токшоута. Така че прибавянето на някои интерфейси в жанр подкаст към YouTube ще направи това по-лесно за консумация. Не мисля обаче, че това в миналото се е случвало с YouTube.

Има повече функционалности, насочени към подкасти, изолирани в YouTube Music, където бутон с доста объркващия етикет „ Запазване в библиотеката “ ще ви абонира за емисия на подкасти.

Проблемът е, че вторият най-популярен уеб страница в света е YouTube, а не YouTube Music.

Музиката е друг интерфейс, уебсайт и приложение, тъй че никой от тези милиарди фенове на YouTube не вижда тези подкаст функционалности. Дори в случай че се опитате да се ангажирате с подкаст функционалностите на YouTube Music, това отново ще замърси вашите плейлисти и библиотека в YouTube с подкаст наличие.

Всичко това е доста мъчно за потребление, даже за някой, който търси тези неща и се пробва да ги разбере.

Но това е бъдещето на подкаст наличието на Гугъл, тъй че компанията продължава напред с него. Остават ви единствено няколко месеца, с цел да употребявате Гугъл Podcasts.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР