Google планира голяма промяна в производство си, като премести част

...
Google планира голяма промяна в производство си, като премести част
Коментари Харесай

Google ще произвежда Pixel телефоните си в стар завод на Nokia във Виетнам, за да избегне митата на Тръмп

Google възнамерява огромна смяна в произвеждане си, като реалокира част от него от Китай във Виетнам. Технологичният колос е почнал да преструктурира остарял цех на Nokia в северните елементи на Виетнам, където ще създава своята марка смарт телефони Pixel, написа Business Insider, цитирайки азиатската медия Nikkei.

Гугъл няма желание да се отдръпна напълно от азиатската страна обаче.

" Гугъл евентуално ще резервира част от своите индустриални интервенции в Китай. Американската компания е наясно, че в случай че желае да бъде сериозен състезател измежду производителите на хардуер, не би трябвало да напуща китайския пазар, който дава съществено преимущество в този бранш ", написа Nikkei,, базирайки се на свои източници.

" Поради увеличаващите се цени и макросредата, компанията би трябвало да има дълготрайно произвеждане отвън Китай, с цел да успее да резервира и развие производството си на хардуер ", се показва още в информацията.

Тази смяна идва тъкмо в разгара на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Администрацията на президента Доналд Тръмп наложи мита за редица китайски артикули, от които и потребителска електроника.

По-рано с изключение на Гугъл, още Amazon, Microsoft, Dell и HP намекнаха за желанието си да реалокират част от производството си отвън Китай.

От Apple също оповестиха, че обмислят сходен ход, а фирмите Sony, Microsoft и Nintendo подписаха общо писмо, в което желаят да бъдат оставени отвън, наложените мита от президента Тръмп. В него те показват за отрицателните последици, които носят митата за американския бизнес и консуматори.

Но комерсиалната война не е единствената причина американските софтуерни компании да местят производството си отвън Китай. Друг фактор, влияещ на това решение, са увеличаващите се разноски за труд в азиатската страна.
 HP, Dell и други компании местят част от производството си отвън Китай
HP, Dell и други компании местят част от производството си отвън Китай

Персоналните компютри и конзолите за игри са едни от засегнатите продукти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР