Google планира да ограничи една от най-досадните форми на уеб

...
Google планира да ограничи една от най-досадните форми на уеб
Коментари Харесай

Google Chrome ще блокира шумните видео реклами, които стартират сами



Гугъл възнамерява да ограничи една от най-досадните форми на уеб реклама – видеата, които започват сами: от януари 2018-та, браузърът Chrome ще блокира шумните реклами.

„ Основната причина е обвързвана с медийното наличие, което се появява ненадейно и може да изразходва огромна част от мобилния ви интернет, както и от батерията на телефона или преносимия компютър ви и създава нежелателен звук по време на сърфиране “, се споделя в блога на компанията. “За да се оправи със обстановката, Chrome ще направи автоматизираните видеа по-близки до упованията на потребителите и ще им разреши да имат повече надзор върху аудиото. “

При 64-битовата версия на Chrome, автоматизирано започващите видеа ще бъдат блокирани по дифолт, в случай че започват без тон или в случай че потребителят не е декларирал „ интерес към медията “.

Това значи, че автоматизираното пускане ще е включено за уеб сайтове, на които постоянно гледате видео или в случай че сте добавили страницата към новините, които получавате през мобилното си устройство. С други думи, няма да е нужно да пускате всяко видео в YouTube или Twitch. Видеата ще започват сами и в случай че кликнете някъде на страницата, до момента в който я разглеждате.

Ако желаете да блокирате звука на непоисканите видеа още в този момент, пробвайте добавката Silent Site Sound Blocker на Avram Piltch за Chrome. Браузърът на Apple – Safari 11, от 25 септември, с стартирането на macOS High Sierra, планува блокиране на сходни видеа.

Изключване на звука на уебсайтовете в Chrome

При 63-битовата версия на Chrome, която е в развой на тествания, Гугъл пуска потребната нова конфигурация – изключване на звука при даден уеб уебсайт. Изборът се резервира при наново влизане на страницата. За да изключите звука на някоя страница, би трябвало да отидете в Page Info, в ляво от URL-a и да намерите настройките на звука.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР