Google отваря достъп до чатбота си Bard, който ще се

...
Google отваря достъп до чатбота си Bard, който ще се
Коментари Харесай

Google пуска чатбота си Bard - съперникът на ChatGPT

Google отваря достъп до чатбота си Bard, който ще се конкурира непосредствено с ChatGPT. Потребителите могат да се причислят към лист с чакащи, с цел да получат достъп до Bard. Опцията би трябвало да бъде " допълващо преживяване " към Гугъл Search, съгласно представител на компанията, представен от CNN. Потребителите ревизират отговорите или източниците на Bard в Гугъл търсачката.

Компанията разгласи, че ще стартира да пуска инструмента в Съединените щати и Обединеното кралство, след което ще бъде възложен достъп и до други страни.

Новината идва на фона на конкуренцията сред огромните софтуерни колоси Гугъл, Microsoft, Фейсбук и други да разработят и внедрят принадлежности с изкуствен интелект, след неотдавнашния триумф на ChatGPT.

Преди дни Гугъл разгласи, че също вкарва изкуствен интелект в своите принадлежности kato Gmail, Sheets и Docs. Малко по-късно Microsoft разгласи сходно стъпка.

Гугъл показа Bard предишния месец по време на проява. Не всичко мина по-план обаче, тъй като стана ясно, че инструментът е дал неакуратен отговор на въпрос за телескоп. Акциите на компанията майка на Гугъл Alphabet паднаха със 7,7% през този ден, което струваще 100 милиарда $ от пазарната й стойност.
 Гугъл Bard: Онлайн колосът разгласи по какъв начин ще оцелее в епохата на AI
Гугъл Bard: Онлайн колосът разгласи по какъв начин ще оцелее в епохата на AI

Изкуственият разсъдък ще проработи и в търсачката

Подобно на ChatGPT на OpenAI, Bard е построен върху огромен езиков модел. Тези модели са подготвени на база на огромно количество данни, с цел да генерират отговори на потребителски подкани.

Според някои известия голямото внимание към ChatGPT е предиздвикало управлението на Гугъл да разгласи " червен код " за бизнеса си с търсачката.

Гугъл писа в обявата в блога си, че инструментите за изкуствен интелект са " не без дефекти ".

Миналата седмица OpenAI пусна идната модел GPT-4, по който работи chat GPT I новия браузър Bing на Microsoft. В първия ден след представянето си, GPT-4 изуми доста консуматори с демонстрацията, която демонстрира способността на инструмента да сформира правосъдни каузи, да поставя стандартизирани изпити и да основава работещ уеб страница от ръчно нарисувана схема.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР