Google отстрани един от мениджърите си заради негово антисемитско изявление,

...
Google отстрани един от мениджърите си заради негово антисемитско изявление,
Коментари Харесай

Google отстрани мениджър заради антисемитско изказване от 2007 г.

Google в профил един от мениджърите си поради негово антисемитско изказване, направено през 2007 година, съобщи Уолстрийт Джърнал.

Ироничното в историята е, че въпросният чиновник е бил част от отдела за „ многообразие “, чиято съществена цел е да обезпечава точно удобна среда на работа за всеки един чиновник на компанията, без значение от неговата вяра, етнос, пол, възраст или полова ориентировка.

Въпросният чиновник – Камау Боб – е написал в своя персонален интернет блог през 2007 година „ в случай че бях евреин, щях да се тормозя от моя незадоволим вкус към война и убийства за да се защитя “.

Той е разгласил този блог малко откакто е приключил своята докторска дисертация от Университета в Джорджия. Публикацията беше открита от интернет консуматори и по-късно беше препечатана няколко пъти в разнообразни медии.

Говорител на Гугъл осъди обявата, като добави, че „ тя е провокирала дълбока болежка на членовете на нашата еврейска общественост “.

Авторът й също се е извинил, като е обяснил, че е желал да подлага на критика практиките на военните, само че все пак признава, че е позволил неточност в изразяването си.

Камау Боб ще бъде изместен в различен отдел на Гугъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР