Google официално обяви свой чатбот с изкуствен интелект, който да

...
Google официално обяви свой чатбот с изкуствен интелект, който да
Коментари Харесай

Google обяви своя изкуствен интелект Bard

Google публично разгласи собствен чатбот с изкуствен интелект, който да конкурира ChatGPT. Инструментът е наименуван Bard, а в основата му ще стои езиковия модел LaMDA.

" Bard може да бъде стартова площадка за любознание. Чатботът ще дава отговор на питанията ви. С него може да обясните на деветгодишно дете за новите открития на галактическия телескоп " Джеймс Уеб " на НАСА или да научите повече за най-хубавите нападатели във футбола ", споделят от Гугъл.

" Изкуственият разсъдък ще може да прави всичко - от обмисляне на бебешко празненство до сравняване на два кино лентата, номинирани за Оскар, съгласно екранна фотография ", твърди изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай.

Миналата година езиковият модел LaMDA попадна в новините, откакто спорен инженер в Гугъл разгласи, че изкуственият разсъдък е оживял. Това демонстрира способността на логаритъма да дава отговор " като същински човек ".

Гугъл неотдавна уволни към 12 000 чиновници, като в същото време удвои вложенията си в изкуствения разсъдък. През уикенда се появиха вести, че Гугъл ще влага 300 милиона $ във компанията за изкуствен интелект Anthropic, която е учредена от някогашни откриватели на OpenAI.

Очаква се софтуерният колос да разкрие повече за чатботът Bаrd тази седмица. Инструментът ще стане разполагаем за потребителите този или идващия месец.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР