Google обявиха, че правят промени в ранкинг системата на своята

...
Google обявиха, че правят промени в ранкинг системата на своята
Коментари Харесай

Google прави нови промени по ранкинг системата си в търсачката

Гугъл оповестиха, че вършат промени в ранкинг системата на своята търсачка за показване на качественото наличие и скриване на „ неприятното “. Как ще се отразят тези промени занапред ще разбираме, само че вметка на Дейвид Пиърс от The Verge заслужава внимание. Той напомня, че компанията внася промени в търсачката си постоянно, само че няма навика да го афишира. В този смисъл, актуалната вест приказва, че тези промени ще са значими, разяснява Пиърс.

През годините най-популярната търсачка в Интернет претърпя еволюция и разнообразни промени. Времената, в които може да болестите системата си със злотворен код, посещавайки линк от първите резултат в търсенията ви, са от дълго време забравени. Но постоянно може по-добре. И за тази цел идват и актуалните промени, считат Гугъл.

Панду Найак, вицепрезидент на търсенето в Гугъл изяснява пред изданието, че актуалните промени имат съответни цели. Най-вече пред потребителите да не се демонстрират всичките тези съвършено „ SEO усъвършенствани “, само че празни като наличие и смисъл уеб сайтове. Чиято единствена цел на съществуването им е да кликнете на връзката към тях и имат, както Найак го дефинира „ спам държание “. Става дума за уеб сайтове, създаващи публикации с нискокачествено наличие или генерирани посредством изкуствен интелект. Найак дава в тази ситуация образец със спам страниците с подправени некролози. Което е проблем за Гугъл от години. Но с актуалните промени, той се взема решение.

Друг клас уеб сайтове, които Найак дефинира като притежаващи спам държание са уеб сайтове с компрометирана известност. Става дума за уеб сайтове с добра известност, които имат секции със спам наличие. „ Няма да показвам имена, само че сигурно сте виждали уеб сайтове, за които се чудите за какво оферират купони на страниците си. Или за какво има цели елементи, които наподобяват не на място или AI -генерирани “, изяснява Найак.

Третият клас уеб сайтове са изключително проблематични. Става въпрос за потребление на уеб сайтове с изтекли домейни за някакъв тип машинация. Известни са случаите, в които някой купува към този момент зарязан, само че към момента притежаващ добра известност уебсайт и го цялостни със спам наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР