Google обяви във вторник, че от декември ще започне да

...
Google обяви във вторник, че от декември ще започне да
Коментари Харесай

Google започва да трие неизползвани акаунти

Google разгласи във вторник, че от декември ще стартира да трие сметки, които не са употребявани в продължение на две години. Това е опит да се предотвратят закани за сигурността, в това число хакове, предава Reuters.

Компанията сподели, че в случай че един акаунт не е бил употребен или не е влизано в него най-малко две години, може да бъде изтрито наличието в Гугъл Workspace, което включва Gmail, Документи, Диск, Meet и Календар, както и YouTube и Гугъл Снимки.

Промяната в разпоредбите се отнася единствено за персонални сметки, а не за тези на организации, като учебни заведения или компании.

През 2020 година Гугъл сподели, че ще отстрани наличието, съхранявано в неактивни сметки, само че няма да изтрие самите сметки.

От вторник Гугъл ще изпраща голям брой вести до имейл адресите на сметки и имейли за възобновяване на неактивните сметки преди заличаване.

Миналата седмица Илон Мъск сподели, че Twitter ще отстрани сметки, които са били неактивни от няколко години, и ще ги архивира, като сподели, че действието е „ значимо за освобождение на изоставени дръжки “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР