Google обяви стартирането на своята базирана на изкуствен интелект услуга

...
Google обяви стартирането на своята базирана на изкуствен интелект услуга
Коментари Харесай

Google стартира AI-търсене в повече от 120 страни – ЕС все още е извън списъка

Гугъл разгласи стартирането на своята основана на изкуствен интелект услуга за търсене SGE (Search Generative Experience) в 120 нови страни и получи поддръжка на четири нови езика. Услугата към момента не е налична за потребителите на Русия, Беларус, Европейски Съюз и редица други страни.

Тази година Гугъл интензивно тества SGE: в началото AI-търсенето имаше единствено базови благоприятни условия и беше налично единствено в Съединените щати, само че последователно компанията разшири както набора от функционалности, по този начин и географията на услугата. Последната разрешава на потребителите да получават подробни отговори на своите въпроси, като най-важните аспекти са подкрепени с линкове към източници. Досега е бил наличен в Съединени американски щати, Индия и Япония, само че Гугъл означи, че потребителските мнения и от трите страни са позитивни. Затова компанията реши да добави SGE поддръжката на четири нови езика — испански, португалски, корейски и индонезийски — и да разшири наличието си допълнително от 120 нови страни. Жителите на тези страни към този момент могат да задействат новия формат за търсене в секцията Search Labs: той ще се появи през днешния ден в настолната версия на браузъра Chrome, а в приложението —- идната седмица.

В допълнение към разширението на географското си наличие, SGE продължава да придобива нови функционалности. Гугъл означи, че потребителите намират за извънредно потребна опцията да задават спомагателни въпроси въз основа на резултатите от търсенето, тъй че тази функционалност към този момент е налична: в този момент ще бъде допустимо да задавате нови въпроси непосредствено в резултатите от търсенето. В началния стадий тази опция ще се появи единствено за англоговорящите американски консуматори, само че в бъдеще ще стане налична и в други райони.

Друго изобретение се оказа разширението на функционалностите на преводача: като се имат поради културните особености, дословният превод не постоянно е оптималният метод за предаване на смисъла — належащо е да се вземат поради подтекстът и идиоматичните изрази. Следователно на страницата за превод ще се появи опция да избирате обособени думи и да разкривате техните характерни смисли. Функцията е потребна и в случаите, когато би трябвало да преведете не текст, а единствено една дума. И когато обособени думи в дадена фраза могат да бъдат преведени по разнообразни способи, те ще бъдат подчертавани. При стартирането тази функционалност ще бъде налична единствено в Съединени американски щати и единствено в преводи от британски на испански.

И най-после, работата с SGE разшири и научния подтекст. През август резултатите от търсенето за някои научни дисциплини, като история и стопанска система, бяха обогатени с линкове към дефиниции на значимите термини. Сега това засегна и медицината и програмирането. И дано повторим още един път, че в началния стадий от функционалността ще могат да се възползват единствено англоговорящите консуматори от Съединените щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР