Google обяви пускането на нов модел на изкуствен интелект /ИИ/,

...
Google обяви пускането на нов модел на изкуствен интелект /ИИ/,
Коментари Харесай

Google твърди, че новият изкуствен интелект Gemini „мисли по-внимателно“

Гугъл разгласи стартирането на нов модел на изкуствен интелект / ИИ/ , за който твърди, че има усъвършенствани „ качества за размишление “ , с цел да „ мисли по-внимателно “ , когато дава отговор на сложни въпроси, заяви „ BBC “.

Известно е, че генераторите на наличие с изкуствен интелект от време на време измислят неща, които разработчиците назовават „ халюцинации “ . Gemini е бил тестван за решение на проблеми и владение на знания в 57 тематични области , в това число математика и филантропични науки.

Изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай съобщи, че този артикул съставлява „ нова епоха “ за ИИ. По-рано тази година Гугъл възприе п редпазлив метод във връзка с стартирането на пазара на своя чатбот с изкуствен интелект Bard , като го дефинира като „ опит “. Малко по-късно Bard позволи неточност в личната си рекламна проява, като даде неверен отговор на въпрос за космоса. Сега обаче компанията Гугъл има съществени искания по отношение на новия си модел, като го дефинира като „ най-способния “ до момента и допуска, че може да надмине способността на човешките специалисти в редица проби за просветеност.

Според основателите Gemini може да разпознава и генерира текст, изображения и тон, само че не е независим артикул. Вместо това той е така наречен основополагащ модел, което значи, че ще бъде интегриран в съществуващите принадлежности на Гугъл.

Развитие на ИИ

Според Чираг Декате от компанията за разбори „ Gartner “ създаването на Gemini е сложило „ нов стандарт “ , като е подчертало способността на продукта да се учи от източници, разнообразни от текст, като да вземем за пример фотоси. Според него това може да даде опция за нововъведения , които евентуално ще трансформират генеративния изкуствен интелект.

Все отново, с бързото развиване на технологията се усилват и опасенията за нейния капацитет да аргументи вреди . Правителствата по света се стремят да разработят прецизни правила или даже законодателство , с цел да лимитират вероятните бъдещи опасности от ИИ. През ноември тематиката беше разисквана по време на среща на върха в Обединеното кралство, където подписалите я страни одобриха декларация, призоваваща за безвредното му развиване. Страната хазаин също по този начин съобщи, че на вероятните рискове би трябвало да се реагира с концепцията за „ неотложност, единение и групова мощ “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР