Google обяви по време на CES 2020, че Google Assistant

...
Google обяви по време на CES 2020, че Google Assistant
Коментари Харесай

Google ще може да чете уебсайтове на потребителите си

Google разгласи по време на CES 2020, че Гугъл Assistant скоро ще може да чете уеб страници на потребителите. Това ще улесни достъпа до информация на хората със зрителни проблеми, оповестиха от CNBC.

Също по този начин Гугъл ще превежда текстовете от 42 езика преди да ги прочита, в случай че те са на подобен, който потребителят не схваща.

Функцията ще се вкара по-късно тази година и защото разчита на Гугъл Assistant, ще бъде извънредна за телефони с Android.

Всичко, което е належащо да се направи, е да се зареди уеб сайтът на телефон с Android, а по-късно да се зададе гласова команда: " Hey Гугъл, read it " или " Hey Гугъл, read this page ". След това Гугъл Assistant се заема със самото четене.

Гугъл твърди, че работи по " включването на автоматизирано скролване и благоприятни условия за наблягане ", тъй че текстът да се следи, до момента в който асистентът го чете, въпреки че тази функционалност надали ще е подготвена до стартирането на функционалността.

Очаква се Гугъл Assistant да стартира да предлага новата опция по-късно тази година. Тя ще е извънредна единствено за телефони с мобилната операционна система Android. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР