Google обяви плановете си да разшири своята инфраструктура за облачни

...
Google обяви плановете си да разшири своята инфраструктура за облачни
Коментари Харесай

Google иска да създаде 20 000 работни места в Гърция

Google разгласи проектите си да разшири своята инфраструктура за облачни услуги в Гърция, като даде обещание да сътвори близо 20 000 работни места посредством директни вложения и партньорства до края на десетилетието. Това е третият софтуерен колос, след Microsoft и Amazon, който ще влага в районен заоблачен хъб в Гърция, оповестява AP.

Преди две година Microsoft разгласи, че ще влага $1 милиард в южната ни съседка за основаване на центрове за данни покрай Атина - в Солун и Патра.

" Можем фрапантно да увеличим и ускорим нововъведенията и цифровата промяна в Гърция ", съобщи Адер Фокс-Мартин - президент на Гугъл Cloud International, пред кореспонденти в Атина.

Заедно с двата финансирани от Гугъл проучвателен центъра за софтуерна резистентност и изкуствен интелект, общата инвестиция се чака да добави €2.2 милиарда към гръцката стопанска система до 2030 година.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис благодари на Гугъл за доверието през всичките тези години на рецесия. Министър-председателят добави, че 10 000 безработни са повишили уменията си с помощта на съдействието на американската компания с гръцкото с министерството на заетостта.

Този месец Съдът на Европейски Съюз санкции Гугъл с над €4 милиарда, поради корист с водачество. Според Европейската комисия компанията е наложила противозаконни ограничавания на производителите на мобилни устройства с Android и операторите на мобилни мрежи, с цел да консолидира преобладаващата позиция на своята търсачка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР