Google обяви, че ще сътрудничи на индийските антимонополни органи, след

...
Google обяви, че ще сътрудничи на индийските антимонополни органи, след
Коментари Харесай

Android пред огромна промяна след индийско решение срещу Google

Google разгласи, че ще сътрудничи на индийските антимонополни органи, откакто Върховният съд на страната удостовери тяхното решение да изискат от американската компания съществени промени в метода, по който работи на основния за растежа ѝ пазар, оповестява " Ройтерс ".

Комисията за конкуренцията на Индия реши през октомври, че Гугъл злоупотребява с господстващото си състояние в операционната система Android и би трябвало да отстрани рестриктивните мерки върху производителите на устройства, в това число - по линия на авансово инсталирания програмен продукт и вариантите за търсене. Освен това компанията беше санкционирана със 161 млн. $.
 Гугъл ще последва Apple и ще ограничи следенето на потребителите на Android
Гугъл ще последва Apple и ще ограничи следенето на потребителите на Android

Промените от производителя на iPhone костват $10 милиарда на Фейсбук

След произнасянето на съда Гугъл имат една седмица, с цел да стартират да извършват предписанията.

Контекст

Решението на комисията се преглежда като по-крайно от това на Европейската комисия от 2018 година, а също така Индия е пазар с голяма значителност: 97% от работещите в страната 600 млн. смарт телефона са с Android (срещу 75% от 550 млн. в Европа - б.р.).

Китайският пазар също е голям, само че там Гугъл не може да реализира бизнес и това даде опция на доста локални компании да запълнят празнината във връзка с онлайн търсене, е-поща, предпазване на файлове, видеосподеляне, интернет реклама и така нататък Със сигурност в Индия биха желали сходно развиване, което да облагодетелства локалния бизнес.

Основен мотив в правосъдната борба на Гугъл беше, че ще се наложи да преразглежда споразуменията си с над 1100 хардуерни компании и хиляди софтуерни разработчици. Сега директивите " ще основат казус във връзка с това доколко Гугъл може да бъдат притиснати да отворят Android за магазини, приложения и услуги от трети страни ", разяснява пред " Ройтерс " Нийл Шах от Counterpoint Research.
 Проучване: Голямо количество данни се събират и споделят посредством телефони с Android
Проучване: Голямо количество данни се събират и споделят посредством телефони с Android

Академично изследване повдига опасения за поверителността

Android е операционна система с отворен код, само че това е в огромна степен на доктрина. През последните години Гугъл като главен участник в плана трансферира огромна част от основните функционалности към свои затворени приложения и услуги. За да работят те на обещано устройство, компанията изисква от производителите спазването на избрани правила.

Huawei, Amazon и някои по-малки производители оферират Android без Гугъл и отвън Китай, само че за задачата се постанова да създават сами огромна част от функционалностите, които множеството консуматори одобряват за даденост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР