Google обяви, че отчита 50% спад на компрометираните потребителски профили.

...
Google обяви, че отчита 50% спад на компрометираните потребителски профили.
Коментари Харесай

Google отчита 50% спад на хакнатите профили

Google разгласи, че регистрира 50% спад на компрометираните потребителски профили. В блога си компанията споделя, че това е годно за потребителите, които към този момент употребяват двуфакторна отбрана.

Миналата година интернет колосът разгласи, че ще стартира последователно да задейства тази функционалност за потребителите си. Чрез нея те би трябвало да употребяват две обособени стъпки за влизане в профилите си, да вземем за пример обичайната ключова дума и SMS код или през спомагателни приложение като Гугъл Authenticator.

Google оповестява, че към този момент автоматизирано е задействала двуфакторната отбрана за над 150 млн. консуматори, както и за над 2 млн. от потребителите, които основават наличие в YouTube. Компанията регистрира, че измежду всички тях има 50% спад на компрометираните профили.

" Този спад приказва доста за това какъв брой ефикасна е втората форма на верификация за отбрана на персоналните ви данни. Горди сме от тези първични резултати и сме щастливи поради реакциите на потребителите и общността ", споделя компанията.

Google отбелязва, че потреблението на спомагателен способ за верификация може да е и комфортно. Компанията е вградила функционалността за " ключ за сигурност " в Android телефоните и в приложението Гугъл Smart Lock за Apple. Чрез тях смарт телефонът може да се трансформира в спомагателен ключ, посредством който потребителят да удостоверява (или отказва), че фактически той прави опит да влезе в профила си.

Интернет колосът споделя, че ще продължи автоматизираното активиране на двуфакторната отбрана за потребителите и през тази година. Процесът е равномерен, като задачата на компанията е последователно всички да преминат към тази функционалност. Потребителите могат да създадат това когато и да е от профилите си, в случай че не желаят да чакат автоматизирания развой.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР