Google обяви, че нейният чатбот с изкуствен интелект Bard вече

...
Google обяви, че нейният чатбот с изкуствен интелект Bard вече
Коментари Харесай

Google пуска конкурент на ChatGPT - Bard в ЕС и Бразилия

Гугъл разгласи, че нейният чатбот с изкуствен интелект Bard към този момент е наличен в към 50 страни, в това число всички 27 страни от Европейски Съюз и Бразилия, защото уголемява достъпа до своя отговор на ChatGPT, подкрепян от Microsoft, съобщи Агенция Франс Прес.


Американският софтуерен колос показа Bard през февруари, само че забави стартирането му в Европейския съюз, до момента в който блокът възнамерява да контролира изкуствения разсъдък на фона на опасенията за рисковете, свързани с бързо разрастващата се технология.

Гугъл се надпреварва да настигне съперника си Microsoft, който побърза да интегрира сходни на ChatGPT благоприятни условия в необятен набор от своите артикули, в това число в търсачката Bing.

Bard " към този момент е наличен в по-голямата част от света и на най-разпространените езици ", написаха в блог продуктовият началник на Bard Джак Кравчик и вицепрезидентът Амарнаг Субраманя.

" Като част от нашия самоуверен и виновен метод към изкуствения разсъдък, ние интензивно се ангажирахме с специалисти, политици и регулатори на поверителността във връзка с това разширение ", споделиха те.

Компанията съобщи, че ще включи противоположната връзка от потребителите и ще предприеме стъпки за отбрана на неприкосновеността на персоналния живот и данните на хората, до момента в който уголемява достъпа до Бард.

Инструментът за изкуствен интелект към този момент може да се употребява на над 40 езика, в това число арабски, китайски, немски, хинди и испански. Преди това той беше наличен на три езика - британски, японски и корейски.

Гугъл разгласи и нови функционалности, в това число приемане на аудио отговори от Bard или отговори в пет разнообразни стила: елементарен, дълъг, къс, професионален или неналожителен.

Друга нова функционалност разрешава на потребителите да качват фотоси, които Bard може да проучва за информация.

Миналия месец Европейският парламент поддържа проектозакон, който ще бъде в основата на първите в света всеобхватни правила за ИИ.

Той включва специфични разпореждания за генеративните системи за ИИ, като ChatGPT и Dall-E, които могат да основават текст, изображения и други медии.

Парламентът и страните - членки на Европейски Съюз, ще договарят по регламента, преди той да бъде утвърден, като блокът желае да реализира съглашение до края на годината.

Възходът на изкуствения разсъдък породи редица опасения, в това число опцията той да направи редица работни места ненужни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР