Google обяви, че Chromebook устройствата, популярни в образователния сектор, ще

...
Google обяви, че Chromebook устройствата, популярни в образователния сектор, ще
Коментари Харесай

Chromebook устройствата вече ще се ъпдейтват 10 години

Гугъл разгласи, че Chromebook устройствата, известни в просветителния бранш, ще получават постоянни автоматизирани актуализации в продължение на 10 години — повече, в сравнение с всяка друга операционна система.

Преносимите компютри Chromebook, които дебютираха през 2012 година, бързо завоюваха известност, с помощта на своите налични цени, надеждност и богата функционалност. Една от сферите, в които те навлязоха най-бързо, е образованието – един динамично изменящ се публичен сегмент, в който новите технологии трансформират на ежедневна база метода, по който децата достъпват и усвояват познания.

“Chromebook преносимите компютри се оказаха за учебните заведения сигурни, надеждни и лесни за ръководство устройства, които освен това не тежат на бюджета им. Затова не е инцидентно, че те са устройство номер едно, употребявано в просветителната система на запад. В добавка, те са и един резистентен избор, основан на рециклирани материали, които понижават въздействието върху околната среда, в композиция с стратегии за ремонт, удължаващи живота на тези просветителни компютри “ – споделят от Центъра за креативно образование, който предлага просветителните Chromebook устройства в България.

Повече сигурност и надеждност

Chromebook моделите получават автоматизирани актуализации на всеки четири седмици, което ги прави по-сигурни и им оказва помощ да устоят по-дълго. От идната година тези автоматизирани актуализации ще бъдат разширени, тъй че всеки Chromebook да получава усъвършенствана сигурност, непоклатимост и функционалности в продължение на 10 години след стартирането му. Това значи, че от 2024 година, в случай че имате Chromebook, създаден през 2021 година или по-скоро, автоматизирано ще получавате 10 години актуализации. За пуснатите преди този момент модели потребителите и админите също ще имат опцията да удължат автоматизираните актуализации до 10 години.

Дори в случай че Chromebook към този момент не получава автоматизирани актуализации, той към момента се предлага със мощни, вградени функционалности за сигурност. Verified Boot да вземем за пример прави инспекция всякога, когато компютърът стартира работа. Ако открие, че системата е била манипулирана или развалена по някакъв метод, тя всекидневно ще се поправи, връщайки се назад към първичното си положение.

По-енергийно ефикасни и стабилно създадени компютри

През идващите месеци следва стартирането на нови, енергийно ефикасни функционалности за Chromebook. Адаптивното зареждане ще помогне за опазване здравето на батерията, до момента в който пестенето на батерия ще понижи или изключи енергоемките процеси. Гугъл разгласи също, че е в партньорство с водещи хардуерни разработчици, за създаване на по-устойчиви Chromebook преносими компютри, в това число посредством потребление на пластмаси, събрани от океана, рециклирани (Post-Consumer Recycled) материали, рециклируеми опаковки и индустриални процеси с ниски въглеродни излъчвания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР