Google обвинен, че е накарал шофьор да шофира от срутен мост

...
Семейството на мъж от САЩ, който се удави след шофиране
Коментари Харесай

Семейството на мъж от САЩ, който се удави след шофиране от срутен мост, твърди, че той е починал, защото Google не е успял да актуализира неговите карти.

Семейството на Филип Паксън съди компанията за смъртта му, като твърди, че Google небрежно е пропуснал да покаже, че мостът е паднал девет години по-рано.

Г-н Паксън почина през септември 2022 г., след като се опита да премине с кола през повредения мост в Хикори, Северна Каролина.

Говорител на Google каза, че компанията преглежда обвиненията.

Случаят е заведен в граждански съд в окръг Уейк във вторник.

Г-н Паксън, баща на две деца, се прибирал с кола от партито за деветия рожден ден на дъщеря си в дома на приятел и бил в непознат квартал по време на смъртта си , се казва в тъжбата на семейството.

Съпругата му беше закарала двете му дъщери у дома по-рано и той остана, за да помага в почистването.

„Тъй като не беше запознат с местните пътища, той разчиташе на Google Maps, очаквайки, че безопасно ще го насочи към дома при съпругата и дъщерите му“, казаха адвокати на семейството в изявление за обявяване на делото.

"За съжаление, докато шофираше предпазливо в тъмнината и дъжда, той, без да подозира, последва остарелите указания на Google към това, което семейството му по-късно научи за почти десетилетие, се нарича " Bridge to Nowhere", се блъсна в Сноу Крийк, където се удави."

Местните жители многократно са се свързвали с Google, за да ги накара да променят своите онлайн карти, след като мостът се срути през 2013 г., се твърди в иска.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР