Google Messages, приложението за съобщения по подразбиране за много потребители

...
Google Messages, приложението за съобщения по подразбиране за много потребители
Коментари Харесай

Google Messages добавя споделяне на снимки в Ultra HDR формат до RCS-чатовете

Гугъл Messages, приложението за известия по дифолт за доста консуматори на Android, направи нова стъпка в подобряването на потребителското преживяване. Екипът сега работи върху актуализация, която има за цел да улесни шерването на фотоси и наподобява, че неотдавна е добавена и поддръжка на Ultra HDR в RCS-чатовете.

Последните отчети демонстрират, че приложението е добавило поддръжка на Ultra HDR в RCS-чатовете. Очевидно тази функционалност е внедрена незабележимо, тъкмо преди стартирането на пазара на Pixel 8 и Pixel 8 Pro.

Ексклузивният за Android 14 Ultra HDR формат на изображенията усъвършенства преживяването за потребителите на RCS-съобщенията. Поддръжката на този формат в RCS-чатовете значи, че потребителите към този момент могат да споделят висококачествени фотоси с усъвършенствани цветове, контрастност и обща образна акуратност.

HDR е технология, употребена за основаване на изображения с по-широка гама от цветове и нюанси, в сравнение с в обичайна снимка. Това разрешава по-реалистични фотоси с по-тъмни сенки, по-ярки акценти и повече елементи. Ultra HDR е нов метод към HDR. Базиран е на общоприетия JPEG формат, само че прибавя HDR-метаданни. Това значи, че Ultra HDR изображенията ще наподобяват обикновено на екрани без HDR. При HDR екраните обаче метаданните ще се употребяват за възстановяване на изображението и обезпечаване на по-ярко образно преживяване.

Внедряването на тази функционалност е доста допълнение към Гугъл Messages. Това улеснява потребителите да споделят висококачествени фотоси с другари и фамилията. С по-нататъшното развиване на HDR технологията в бъдеще можем да чакаме и още по-впечатляващо качество на изображението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР