Google Maps има множество функции за навигация и неслучайно е

...
Google Maps има множество функции за навигация и неслучайно е
Коментари Харесай

Google Maps ще се бори със задръствания, казвайки ни с каква скорост да шофираме

Гугъл Maps има голям брой функционалности за навигация и неслучайно е едно от най-хубавите приложения в своя клас, да не кажем и най-хубавото. През годините Гугъл добави доста функционалности, като през днешния ден Maps (в някои градове) даже знае подобаващите ленти за престрояване, кои кръстовища са със светофари и други

Компанията е създала нова концепция , като към този момент е подала документи за патентоването ѝ. И тя ще разреши на Гугъл Maps да преценя каква е подобаващата скорост, с която да караме.

Основната концепция на концепцията е, че по този начин ще се направи опит да се заобикалят тапите. Също по този начин посредством нея ще може да се понижи вероятността за основаването на така наречен „ нереален трафик “.

Това е феноменът , при който от време на време се образува запушване на пътя, без да има забележима причина. Няма злополука, няма светофар или различен проблем, само че има запушване. Този феномен се получава, когато някой понижи прекомерно внезапно, само че не спре.

Тестовете на учените демонстрират, че по-късно всички останали коли зад първия понижат от ден на ден и след това някои даже стопират за малко. Така се образува и запушване, в случай че трафикът е по-натоварен.

Гугъл Maps ще употребява обстоятелството, че е конфигуриран на милиарди устройства, които и сега споделят информация за трафика. Нов логаритъм ще може да следи скоростта на придвижване на колите по един и същи път и в случай че засече ненадейно понижаване на скоростта без причина, ще преизчислява целесъобразната скорост за всички останали.

За водача това ще е очевидно с число и с цвят за по-лесно насочване. Така колите ще могат да понижат малко, само че без да се стигне до прекъсване и формиране на запушване. Разбира се, с цел да сработи всичко това, има един доста значим фактор – водачът да се съобрази със съвета на приложението, а не да го пренебрегне. И да си е присъединил навигацията, естествено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР