Google иска повече служители в офиса Емил Василев преди 26

...
Google иска повече служители в офиса Емил Василев преди 26
Коментари Харесай

Google наистина вече не иска служителите ѝ да работят от вкъщи

Гугъл желае повече чиновници в офиса

Емил Василев преди 26 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:11 | 06.06.2023

Мъск: „ Ако Китай сътвори извънредно мощен изкуствен интелект то това ще съставлява риск за суверенитета на Китай “

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 15:53 | 06.06.2023

Как по този начин през изтеклите няколко години цената на тв приемниците падна с 97%

IT НовиниСветлин Желев - 9:56 | 05.06.2023

Раждането на „ Черния лебед “: Девет години от „ чертежа на салфетка “ до първия полет

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според вътрешна записка, забелязана от The Verge, Гугъл все по-ясно показва неодобрението си към опцията за отдалечена работа и избира съдействието лице в лице.

След като изминаха няколко години, откогато чиновниците в офиси по целия свят бяха принудени да работят от у дома, доста компании лишават напълно привилегиите за отдалечена работа и изискват от тях да се върнат в офиса, даже и няколко дни от седмицата.

Въпреки, че от Гугъл не са толкоз гласовити по отношение на връщането към „ естественото “, колкото Amazon и Meta, компанията въпреки всичко ясно изрази упованията си.

Служителите на Googlе са помолени да се върнат в офиса

Различните отдели и подразделения са получили разнообразни известия, най-известното от които е Гугъл Cloud. От една страна, чиновниците бяха помолени да работят от офиса 3 дни в седмицата, само че по-късно това се промени на 2, защото компанията стартира да редуцира физическото офис пространство, въвеждайки спорна стратегия за шерване на бюра.

В последната вътрешна записка на Гугъл до чиновниците се споделя:

„ Знаем, че редица хора минаха към напълно отдалечена работа по доста основателни аргументи, защото всички ние се адаптирахме към пандемията. За тези, които работят отдалечено и живеят наоколо до офис на Гугъл, се надяваме, че ще обмислите прекосяването към хибриден работен график. Нашите офиси са мястото, където ще бъдете най-свързани с общността на Гугъл. Занапред ще преглеждаме нови молби за отдалечена работа единствено по изключение “.

Едно от най-често употребяваните послания през последните месеци, когато огромните софтуерни компании стегнаха контрола върху отдалечената работа, е, че продуктивността и съдействието нормално са по-добри лице в лице, където сътрудниците могат да бъдат по-спонтанни и не е належащо да възнамеряват виртуални срещи.

Въпреки, че компанията непрестанно усъвършенства софтуера си за видеоконференции Гугъл Meet, фактът, че самата Гугъл в този момент понижава зависимостта си от такива принадлежности за срещи изпраща смесени послания към фирмите, вложителите и чиновниците в международен мащаб. Това, както и фактът, че доста други предприятия към този момент изискват повече работа в офис вещае нестабилно бъдеще за работата от разстояние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР