Google и местни производители сбъдват евтините устройстваСпециална Go версия на

...
Google и местни производители сбъдват евтините устройстваСпециална Go версия на
Коментари Харесай

30-доларови Android Oreo смартфони се чакат в Индия

Google и локални производители сбъдват евтините устройства

Специална Go версия на Android Oreo отваря пътя за ултра-евтини смарт телефони

Гугъл подписа съглашения с няколко индийски производителя за стартиране на локалния пазар на извънредно налични смарт телефони под ръководство на операционна система Android Oreo (Go Editon).

Сред сътрудниците на интернет колоса са компании като Micromax, Intex, Lava, Karbonn и други, заяви Factor Daily. Очаква се сходни смарт телефони да се продават на цени към 30 $.
още по тематиката
Go Edition е специфична версия на Android Oreo, предопределена точно за евтини устройства. Системата се отличава с усъвършенствана конструкция и понижен размер на приложенията по дифолт – те заемат с 50% по-малко пространство и работят с 15% по-бързо.

Още през февруари в продажба ще излязат разнообразни смарт телефони на база Android Oreo (Go Edition), които ще се оферират на цени към 30 $. Първа компанията Micromax ще пусне сходен модел. Очаква се устройствата да поддържат работа в 4G LTE мрежи.

Инициативата на Гугъл ще разреши на индийските производители да засилят позициите си на локалния пазар, доминиран сега от компании като Samsung – международен водач при смарт телефоните – и водещите китайски марки Xiaomi, Vivo, Oppo и Lenovo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР