Google и дъщерната й YouTube все още не са напълно

...
Google и дъщерната й YouTube все още не са напълно
Коментари Харесай

Компании изтеглиха реклами от YouTube

Google и дъщерната й YouTube към момента не са изцяло способни да се оправят с казуса за неуместното наличие, проповядващо крайни възгледи, ненавист и принуждение.

© Eric Gaillard Още по тематиката
Технологични колоси разкриха по какъв начин е била осъществявана съветската агитация за изборите в Съединени американски щати

Представители на Фейсбук, Гугъл и Twitter показаха пред Конгреса мащаба на интервенцията на основаната в Русия Internet Research Agency
1 ное 2017
Новата епоха на Viber

Джамел Агауа, основен световен изпълнителен шеф на Rakuten Viber, пред " Капитал "
1 сеп 2017
SoundCloud обезпечи съществуването си най-малко до края на годината

Компанията за стрийминг на музика откри отчасти решение на финансовите си проблеми, само че продължава да работи на загуба
16 авг 2017 Проблемът с несъответствуващото наличие в YouTube се появява за повторно тази година. Редица огромни рекламодатели, разчитащи на YouTube и Гугъл да показват продуктите им, оповестиха, че стопират да употребяват платформите, откакто акциите им се появиха до видео клипове, включващи деца и полово ориентирани мнения, оповестява Financial Times. Случилото се не е казус, като сходен случай имаше и през март тази година. Проблемът в този момент беше открит след следствие на BBC и Times и демонстрира, че Гугъл и дъщерната й YouTube към момента не са изцяло способни да се оправят с казуса за неуместното наличие, проповядващо крайни възгледи, ненавист и принуждение.

Напълно недопустимо

Лавината от неудовлетворени клиенти на най-голямата компания за видео шерване в света одобри внушителни размери. Редица компании насочиха остра рецензия по повод неспособността да се отстраняват несъответстващи на признатите стандарти материали и изтеглиха рекламите си. Сред най-отявлените представители на вълната на неодобрение се подредиха компании, като Mondelez, Diageo, TalkTalk, Adidas, BT, Sky, HP, Mars, Lidl и Deutsche Bank. Те бяха извънредно сериозни към обстоятелството, че без значение от многочислените принадлежности на модериране на YouTube и Гугъл, произшествия от такова естество към момента се случват.

Германската верига супермаркети Lidl разяснява протичащото се като " изцяло недопустимо " и добави, че е по едно и също време " шокирана и обезпокоена " от ненавременното унищожаване на непристойните мнения. Мнението на Mars по въпроса е същото, като компанията отстрани рекламите си директно преди Black Friday. От своя страна HP прекрати изцяло рекламната си активност в YouTube, като упрекна Гугъл в погрешно систематизиране на наличието си. Примерът на HP беше последван и от Deutsche Bank, a BT и TalkTalk отстраниха единствено няколко свои реклами от противоречивите видео клипове.

Слон в стаята

Проблемът с несъответствуващото наличие в YouTube се появява за повторно тази година и може да се отрази на приходите от реклама на платформата. Последното му проявяване беше през март, когато много рекламодатели оповестиха протест във Англия и Съединени американски щати, откакто рекламите им се появиха до материали с обидно и враждебно наличие. Тогава Walmart, PepsiCo, Starbucks и GM в допълнение с редица европейски компании преустановиха всеобщо рекламната си активност с довода, че методите на Гугъл, включващи модериране от чиновници, консуматори и логаритми, са неспособни да се оправят с належащото затруднение.

След този проблеми YouTube стегна ограниченията за премахването на несвоевременно наличие и усили броя на чиновниците, които да преглеждат докладваните видеа. Въпреки това тя отново се оказа под мощен напън да даде повече права на рекламодателите в платформата си и да затегне в допълнение инспекциите. От изказване на YouTube тогава стана ясно, че разчита доста на потребителите си да рапортуват недопустимо държание и/илисъдържание, като разгласи, че за 98% от всички докладвания се намира решение в границите на 24 часа. Що се отнася до настоящия проблем, компанията съобщи твърдо позицията си, че няма да толерира по никакъв метод видео клипове, които вредят на подрастващите и ще отстранява неотложно всичко, което провокира мотиви за безпокойствие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР