Google eкспериментира с няколко възможни варианта за маркиранеВ бъдеще Chrome

...
Google eкспериментира с няколко възможни варианта за маркиранеВ бъдеще Chrome
Коментари Харесай

Chrome ще предупреждава за бавни сайтове

Google eкспериментира с няколко вероятни разновидността за маркиране

В бъдеще Chrome може да дава ясна индикация дали даден уеб страница се зарежда бързо или постепенно
(снимка: CCO Public Domain)

Статистиката сочи, че актуалните интернет консуматори могат да запазят централизация за към 7 секунди. Ето за какво е извънредно значимо с обственици те на уеб уеб сайтове да се стремят към създаване на оптимално бързи уеб сайтове. В противоположен случай, рискът да изгубят евентуалните си клиенти се усилва.

Бързо зареждане значи уеб страницата да се отваря за по-малко от секунда, в идеалния случай. Според последни изследвания, закъснение със единствено 1 секунда при зареждане на уеб страницата може да има големи отрицателни последици:

Гугъл към този момент работи по разрешаване на казуса

В средата на предходната година, с стартиране на браузъра Chrome 68, Гугъл даде ясно да се разбере, че насочва всичките си старания в това да направи високото равнище на сигурност в интернет стандарт. Тогава софтуерният колос разгласи, че всички уеб уеб сайтове, които нямат конфигуриран SSL документ, ще бъдат глобени с по-нисък ранкинг и знак „ Not Secure ”, който да подскаже на потребителите, че се намират на незащитена страница!

След измененията в сигурността, наподобява, че Гугъл е подготвена да нападна и различен огромен проблем за всички консуматори – постепенно зареждащите се уеб сайтове. Според последната обява на Chrome екипа, компанията работи върху построяването на „ badge ” система, която да разпознава и маркира уеб страниците по отношение на тяхната експедитивност на зареждане.

„ В бъдеще Chrome може да дава ясна индикация на потребителите дали даден уебсайт зарежда бързо или постепенно. Тези знаци могат да бъдат под разнообразни форми и планираме да опитвам с разнообразни варианти, с цел да определим кои са тези, които носят най-вече стойност на потребителите ”, разясняват Ади Османи, Бен Грийнстайн и Браян Маккуейд от екипа на Chrome.

Технологията на Гугъл ще регистрира и от какво устройство потребителят достъпва уеб страницата
(снимка: Chromium Blog)

С други думи, Chrome браузърът ще прави оценка скоростта на даден уебсайт по отношение на неговото показване обратно във времето. Сайтовете, които зареждат постепенно, ще бъдат маркирани от Гугъл като такива и ще им бъдат поставени ясни маркери, които да осведомят потребителите за представянето на уеб страниците. Също по този начин, екипът на Chrome обмисля да вземе поради и устройството, през което даден консуматор влиза в уеб страницата, както и мрежовите условия.

Що се отнася до самите маркери, които ще демонстрират скоростта на зареждане, от Гугъл към момента не са определили какви ще бъдат те. В обявата се приказва за изпробване с няколко вероятни разновидността – в URL полето да се демонстрира зелена или алена лента, според от скоростта на дадения уебсайт, или известие на екрана, когато консуматор попадне на постепенно зареждаща страница.

Какво поучават специалистите ?

Екипът на хостинг компания ICN.Bg, която имат 15-годишен опит в предлагането на интернет услуги, поучава притежателите на уеб страници да не чакат влизането на измененията, с цел да усъвършенстват уеб страниците си.

„ От информацията, която имаме, стигнахме до заключението, че всички тези актуализации са в развой на тестване и изпробване. Според нас, Гугъл ще срещне компликации да имплементира този вид оценяване, защото има прекомерно доста фактори, които въздействат на скоростта на даден уебсайт. Това включва какъв вид е уеб сайтът, от кое място се достъпва и през какво устройство ”, показа Борислав Бориславов , т ехнически шеф в ICN.Bg .

Въпреки това, специалистът предлага на всички притежатели на уеб сайтове да извърнат особено внимание на времето за зареждане на техните страници, защото то играе голяма роля за по-доброто потребителско прекарване и по-високия ранкинг в търсещите машини.

Дори опитът на Гугъл да бъде публично интегриран като функционалност в браузъра Chrome в бъдеще, все още той несъмнено е следващото напомняне, че скоростта на зареждане на уеб страницата е от изключителна значимост.

В допълнение, експертите предлагат да се съблюдават главните правила, що се отнася до построяването на усъвършенствани уеб страници. Това включва усъвършенстване на изображения и видеа, потребление на кеширащи принадлежности, отбягване на инсталирането на повече от нужните приставки и други

Не на последно място, голямо значение има и хостинг доставчика, на който ще се довери притежателят на уеб страница. „ Уверете се, че уеб сайтът ви ще бъде ситуиран на NVMe SSD бързи дискове и че ще имате достъп до кеширащи принадлежности. Това ще подсигурява по-доброто показване на уеб страницата ви ”, споделят специалистите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР