Google е универсална отправна точка за всички към богатството на

...
Google е универсална отправна точка за всички към богатството на
Коментари Харесай

Как всъщност работи търсачката на Google + 5 съвета полезни съвета

Google е универсална насочна точка за всички към благосъстоянието на интернет, където всекидневно се правят милиарди търсения по ползи, вести, географски местоположения и други Предмствата на тази вездесъща и лесна за приложимост платформа са явни. От друга страна, търсенето в Гугъл дава връзки със наличие, написано от известни или незнайни създатели, които може или не могат да имат знания в тази област, въз основа на система за класиране, която следва или желанията на потребителя, или груповата известност на избрани уеб сайтове.

С други думи, логаритмите на Гугъл могат да санкционират истината за това, че не е известна.

Системата за класиране на Гугъл Search разполага с част от секундата, с цел да сортира стотици милиарди уеб страници и да ги индексира, с цел да откри най-подходящата и (в идеалния случай) потребна информация.

Някъде по пътя обаче от време на време се позволяват неточности. И ще мине известно време, преди тези логаритми да станат сигурни - в случай че въобще в миналото стане по този начин. Дотогава какво можете да извършите, с цел да сте сигурни, че не получавате спорна, неактуална или напряко рисково погрешна информация?

Един въпрос, милиони отговори

Съществуват към 200 известни фактора, по които даден уеб страница се проучва и класира от логаритмите на Гугъл. Някои от главните са:

►конкретните основни думи, употребявани в търсенето

►значението на основните думи

►уместността на уеб страницата, оценена от логаритъма за класиране

►„ качеството “ на наличието

►използваемостта на уеб страницата

и характерни за потребителя фактори, като тяхното местонахождение и данни за профилиране, взети от свързани артикули на Гугъл, в това число Gmail, YouTube и Гугъл Maps.

Изследванията демонстрират, че потребителите обръщат повече внимание на по-високо класираните резултати на първата страница. Успоредно с това има известни способи да се подсигурява, че уебсайтът ще стигне до първата страница. Едно от тях е „ оптимизацията за търсачки “, която може да помогне на уеб страница да изплува в най-хубавите резултати, даже в случай че наличието ѝ не е безусловно качествено.

Другият проблем е, че резултатите от търсенето в Гугъл от време на време са разнообразни за другите хора, даже в случай че имат една и съща поръчка за търсене. Резултатите са съобразени с потребителя, който прави търсенето. Опасностите от това – изключително когато тематиката е от противоречив темперамент - са явни.

Персонализираните резултати от търсене основават различни версии на потока от информация. Потребителите получават повече от това, с което към този момент са се заели (което евентуално е и това, в което към този момент вярват).

Това води до рисков цикъл, който може в допълнение да поляризира възгледите на хората и в който повече търсене не значи безусловно доближаване до истината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР