Google е допуснала сериозен гаф, който е имал сериозни негативни

...
Google е допуснала сериозен гаф, който е имал сериозни негативни
Коментари Харесай

Огромна грешка на Google поставя под въпрос надеждността на всички облачни сървъри

Гугъл е позволила сериозен гаф, който е имал съществени отрицателни последствия за един от нейните клиенти. Компанията по простъпка е изтрила частния акаунт в облака на UniSuper – австралийски пенсионен фонд, ръководещ великански активи на стойност 125 милиарда $.

Инцидентът остави повече от половин милион членове на фонда без достъп до сметките им за към седмица. За да възвърне услугата, Гугъл трябваше да употребява авариен акаунт при различен снабдител на облачни услуги. Пълният достъп беше възобновен едвам на 2 май.

В взаимно изказване до The Guardian основният изпълнителен шеф на Гугъл Cloud Томас Кюриан и основният изпълнителен шеф на UniSuper Питър Чан признаха:

„ Това беше изолиран, невиждан случай. Това в никакъв случай преди не се е случвало на нито един клиент на Гугъл Cloud в международен мащаб. Не трябваше да се случва. Корпорацията е открила аргументите, довели до спирането, и е подхванала ограничения, с цел да подсигурява, че сходни обстановки няма да се повтарят. “

Въпреки че Гугъл увери, че грешката е зародила за първи път, самата опция за сривове и спирания не може да не провокира безпокойствие у фирмите и държавните организации, които все по-често трансферират интервенциите си към облачни платформи. В края на краищата измежду клиентите на Гугъл Cloud са към 60 % от 1000-те най-големи корпорации в света и 90 % от най-успешните и обещаващи стартъпи за изкуствен интелект. Близо половин милион компании по света употребяват Гугъл Cloud като своя потребителска платформа, в това число колоси като Volkswagen и Кралската банка на Канада.

Правителствените организации на Съединени американски щати и разследващата общественост също разчитат към облачните услуги за запазване на сериозна информация. Например Агенция за национална сигурност на Съединени американски щати е сключила контракт за 10 милиарда $ с Amazon за преместване на разследваща информация в облака. От друга страна, Пентагонът има контракт за 9 милиарда $ с Microsoft, Гугъл, Oracle и Amazon за калкулации в облак.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР